Solana kiirehtii Peresin ja Arafatin tapaamista

EU:n ulkopoliittisen edustajan Javier Solanan on määrä neuvotella tänään Israelin ja palestiinalaisten johtajien kanssa 11 kuukautta jatkuneiden väkivaltaisuuksien lopettamisesta.

Samaan aikaan väkivaltaisuudet jatkuivat palestiinalaisalueilla ja Israelissa. Neljä pommia on räjähtänyt varhain tänä aamuna Pohjois-Jerusalemissa ja läheisissä siirtokunnissa haavoittaen lievästi ainakin viittä ihmistä, Israelin viranomaiset kertoivat.

Pommi-iskujen lisäksi palestiinalaiseksi pyssymieheksi epäilty ampui Israelin poliisin mukaan yön aikana laukauksia israelilaista autoa kohti Jerusalemin ja Natafin välisellä tiellä ja Länsirannalla Hebronissa. Kahden ihmisen kerrottiin haavoittuneen. Eilen Israelin sotilaat surmasivat kaksi palestiinalaista ampumavälikohtauksessa Hebronissa.

Eilen Israeliin saapunut Solana pyrkii kiirehtimään diplomaattilähteiden mukaan ulkoministeri Shimon Peresin ja presidentti Jasser Arafatin tapaamista, jonka ajankohtaa tai paikkaa ei ole onnistuttu määräämään.

Palestiinalaisten tiedotusministeri Jasser Abed Rabbo sanoi eilen, ettei valmisteluja ei ole aloitettu lainkaan. Lehtitietojen mukaan kokous järjestään mahdollisesti jo ensi viikolla Italiassa tai Egyptissä.

Solanan odotetaan tapaavan vierailullaan sekä Arafatin että Israelin pääministerin Ariel Sharonin, jonka on määrä matkustaa myöhemmin tänään Venäjälle keskustelemaan presidentti Vladimir Putinin kanssa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat