Mainos

Solana: Itävalta ei uhkaa EU:n laajentumista

EU:n ulkopoliittisen edustajan Javier Solanan mielestä Itävallan kohuttu hallitusratkaisu ei viivästytä unionin laajentumista itään. Puolassa eilen vierailleen Solanan mukaan myöskään EU:n rakenteiden uudistamisprosessi ei ole Itävallan tapahtumien vuoksi vaikeuksissa.

Solana totesi Katowicessa, että Puolan kaltaiset maat hyväksytään jäseniksi aikataulun mukaisesti, eikä unionin rakenteiden uudistamisprosessin eli ns. hallitusten välisen konferenssin asialistaan ei ole odotettavissa muutoksia.

Unkarin mielenosoitus Haiderin puolesta

Yli tuhat unkarilaista on osoittanut mieltään Budapestissa Itävallan äärioikeistolaisen Vapauspuolueen ja sen johtajan Jörg Haiderin puolesta. Itävallan Budapestin-suurlähetystön eteen illalla kokoontuneet mielenosoittajat huusivat muun muassa "kauan eläköön Haider" ja kritisoivat Euroopan unionia sen päätöksestä eristää Itävalta Haiderin Vapauspuoleen hallitukseen nousun vuoksi.

Mielenosoituksen organisoi äärioikeistolaisen Oikeus ja elämä -puolueen nuorisosiipi. Puolueella on 12 paikkaa Unkarin 856-jäsenisessä parlamentissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.