Mainos

Solana: Euroopan mailla ei varaa hylätä EU:n perustuslakia

EU:n ulkopoliittisen asiantuntijan mielestä perustuslain hylkääminen pahentaisi turvallisuusuhkia ja heikentäisi unionin päätöksentekoa.

Euroopan unionin ulkopoliittisen asiantuntijan Javier Solanan mukaan EU:n uuden perustuslain hylkäämisellä olisi vakavat seuraukset Euroopalle. Solanan mukaan lain hylkääminen merkitsisi turvallisuusuhkien pahenemista ja päätöksenteon heikentämistä edelleen.

- Sanon tämän päivänselvästi: sen paremmin Euroopalla kuin maailmallakaan ei ole varaa siihen itseaiheutettuun vammaan, mitä perustuslain hylkääminen merkitsisi, Solana sanoi ottaessaan vastaan puolalaisen Gazeta Wyborczan myöntämän Vuoden mies -palkinnon Varsovassa.

- Ratifioinnin epäonnistuminen ei ainoastaan jarruttaisi EU:n ulkopolitiikan tulevaa edistystä, vaan myös vaarantaisi sen edistyksen, jota olemme viime vuosina saavuttaneet, Solana jatkoi.

EU-maista Itävalta ja Slovakia ratifioivat perustuslain eilen. Jo aikaisemmin sen ovat ratifioineet Kreikka, Unkari, Italia, Latvia, Slovenia ja Espanja.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.