Mainos

Sokos: Kohu pikkutyttöjen rintaliiveistä turha

Kuva: Lehtikuva

Kohu pikkutyttöjen topatuista rintaliiveistä, joiden on väitetty olevan push-up-mallisia, on täysin turha ja liioiteltu. Tätä mieltä on SOK:n ketjunjohtaja Heli Uusisuo.

- Ensinnäkään kyse ei ole push-up-rintaliiveistä vaan kevyesti topatuista liiveistä. Tämä kohu ja keskustelu on täysin tarpeeton, toteaa Uusisuo.

Myöskin Stockmannilta korostetaan, että kyse ei ole push-up-rintaliiveistä, joiden tarkoitus on kohottaa rintoja.

- Kyseessä ovat vuoratut ensiliivit eivätkä push-up-liivit. Markkinoilla on myös pienillle tytöille suunnattuja push-up-liivejä, mutta me emme niitä myy, kertoo Stockmannin ostopäällikkö Anna Lindholm.

Ylen ruotsinkielinen ajankohtaisohjelma Obs kertoi eilen, että Stockmann ja Sokos ovat vetäneet myynnistä paheksuntaa herättäviä lasten push-up-liivejä.

Uusisuo kertoo, että kohua aiheuttaneet rintaliivit on nyt siirretty Sokosella naisten osastolle. Ketjunjohtaja myöntää, että ratkaisuun päädyttiin Obs-ajankohtaisohjelmasta nousseen mediakohun vuoksi.

- Asiakkailta ei ole yhtään valitusta tullut, Uusisuo näpäyttää.

Stockmann on sen sijaan vetänyt liivit kokonaan myynnistä.

- Päädyimme tähän ratkaisuun, koska emme halua, että asiasta syntyy vääriä mielikuvia. Meillä on tarkka linja lasten vaatteiden suhteen emmekä halua luoda väärää mielikuvaa tominnastamme, Lindholm kertoo.

"Topattujen liivien tarkoitus peittää"

Obs-ohjelman mukaan myynnissä on ollut topattuja liivejä jopa 8-vuotiaille.

- No voihan ne tietenkin sopia myös 8-vuotiaalle, mutta myös 15-vuotiaalle. Tytöt kehittyvät fyysisesti eri tahtiin, kertoo Uusisuo Sokokselta.

Stockmannin ostopäällikön mukaan topattuja ensiliivejä ostetaan itse asiassa peittävään tarkoitukseen.

- Yli 8-vuotiaat tytöt ovat pitäneet näistä liiveistä, koska ne peittävät hyvin. Liivit ovat sopineet hyvin esimerkiksi vaaleiden paitojen alle, joista muuten näkyy joskus lävitse, sanoo Lindholm.

Lasten topatuista rintaliiveistä nousi kohu myös vuonna 2003. Tuolloin vaateketju Lindex poisti liivejä valikoimistaan. Liivejä oli myynnissä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.