Mainos

Sokkiveto vaalit hävinneeltä tuomarilta: Vapautti kaikki syytteessä olleet nuoret, jotka lupasivat olla tappamatta

1:18

Yhdysvalloissa Houstonissa tuomari Glenn Devlin on vapauttanut lähes kaikki nuoret syytetyt, jotka lupautuivat olemaan tappamatta ketään. Devlin teki yllätysvetonsa päivä sen jälkeen, kun hän hävisi uudelleenvalintansa tuomariksi.

Devlin, joka on yksi 59 republikaanijuristista Harrisin piirikunnassa, korvataan vaalien jälkeen demokraattituomari Natalie Oakesilla.

Häviönsä jälkeen tuomari Devlin kysyi nuorilta syytetyiltä heidän aikeistaan.

– Jos vapautan teidät, menettekö ja murhaatteko jonkun? Jos nuoret sanoivat ei, heidät vapautettiin, kertoi puolustaja Steve Halpert KTRK-tv:lle.

– Tuomari Devlin ei koskaan normaalisti kysy tällaista kysymystä nuorilta. Tämä oli epätavallista, Halpert sanoo.

Tuomari Devlinin väitetään sanoneen, että hänen toimintansa on varmasti juuri sitä, mitä äänestäjät halusivat. ABC-tv-kanavan mukaan vapautetuilla nuorilla oli laaja-alaisia syytteitä eri rikoksista, jopa ryöstöistä.

Ei tiedetä tarkkaan, kuinka monta nuorta vapautettiin, mutta arvio on vähintään seitsemän, joista neljää syytettiin ryöstöistä.

Alex Bunin, Harrisin piirikunnan pääsyyttäjä toteaa, ettei hän ole varma, miten hän voi elää Devlinin päätöksen kanssa.

– Monet kyseenalaistavat tuomari Devlinin päätöksen, mukaan lukien piirisyyttäjä Kim Ogg, joka sanoo, että kyseinen päätös vaarantaa julkisen oikeuden, Alex Bunin kertoo.

– Vastustamme tällaista väkivaltaisten syytettyjen vapauttamisen tukkukauppaa, olivatpa he minkä ikäisiä tahansa, lisää piirisyyttäjä Ogg.

Houston Chronicle -lehden mukaan kaikki kolme piirikunnan nuorisoasioiden tuomaria korvataan vaalien jälkeen demokraattituomareilla. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja