Mainos

Sokeutuvat kaksosveljekset päättivät kuolla yhdessä

Belgiassa kaksosveljekset ovat kuolleet eutanasian eli armokuoleman avulla.

Kuurona syntyneet kaksosveljekset olivat anoneet viranomaisilta lupaa eutanasiaan, koska he alkoivat sokeutua. Veljekset pitivät kestämättömänä ajatusta siitä, etteivät he enää kykenisi edes näkemään toisiaan.

Lääkärit antoivat 45-vuotiaille veljeksille tappavan ruiskeen sen jälkeen, kun veljekset olivat ensin juoneet kupin kahvia ja hyvästelleet toisensa.

Veljekset menehtyivät eilen. Heidän läheisensä hyväksyivät veljesten päätöksen.

Belgia on yksi niistä harvoista maista, joissa eutanasia on laillistettu. Belgiassa eutanasia voidaan myöntää aikuiselle henkilölle, jolla on kyky tehdä itseään koskevia päätöksiä. Eutanasiapyyntö on tehtävä toistuvasti. Potilaan on lisäksi kärsittävä jatkuvista ja voimakkaista kivuista, joita ei voida lievittää lääkkeillä. Lisäksi potilaan sairauden tai vamman on oltava vakava ja sellainen, ettei sitä voida hoitaa.

– Kestämätön kipu voi olla fyysisen kivun lisäksi myös henkistä. Veljekset olivat erottamattomat. He elivät koko elämänsä yhdessä ja he työskentelivät samassa työpaikassa, kertoi sairaalan edustaja perusteluja eutanasian myöntämiselle.

Belgia laillisti eutanasian vuonna 2002. Vuonna 2011 Belgiassa kuoli 1133 ihmistä autettuna. Heistä 86 prosenttia oli yli 60-vuotiaita ja 72 prosenttia sairasti syöpää.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.