Mainos

Sokerijuurikasviljelijöiden tukihakemukset mitätöidään?

Maaseutuvirastolla ei vielä ole tietoa siitä, milloin uusi tukikierros järjestettäisiin, mikäli viljelijöiden tukihakemukset mitätöidään.

Sokerijuurikkaan viljelystä luopumassa olevat viljelijät joutunevat uuteen tukihakemusrumbaan. Maaseutuvirasto pitää todennäköisenä, että viljelijöiden tukihakemukset joudutaan mitätöimään, sillä myös Säkylän sokeritehdasta pyörittävä Sucros on hakemassa tukea omille kiintiöleikkauksilleen.

Jos näin käy, muuttuvat myös viljelijöille myönnettävien luopumistukien kriteerit. Enää ei ratkaisevaa olekaan tuen nopea hakeminen, vaan valtioneuvosto määrittelee tuen saajat erikseen. Tukea voidaan esimerkiksi kanavoida viljelijöille, joiden tilat sijaitsevat kaukana tehtaasta.

Maaseutuvirastolla ei vielä ole tietoa siitä, milloin uusi tukikierros järjestettäisiin. Asia selvinnee alkuvuonna, sillä sokeritehtaan pitää jättää oma tukihakemuksensa tammikuun loppuun mennessä.

Maaseutuvirastoon on jo saapunut yli 730 viljelijöiden luopumistukihakemusta. Kaikkiaan niissä haetaan tukea lähes 29 000 sokeritonnin tuotannon lopettamiselle.

Luopumistuen taustalla on EU:n syyskuinen päätös leikata sokerituotantoa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.