Mainos

SOK-yhtymän tulospudotus pienensi S-ryhmän voittoa

Koko S-ryhmän ensimmäisen vuosipuoliskon voitto jäi selvästi viimevuotista pienemmäksi. Pudotus tuli SOK-yhtymästä, jossa pulmia aiheutti lähinnä Citysokos-ryhmä. Tähän taas oli osasyynä suurimman eli Helsingin Citysokoksen remontti.

SOK-yhtymän lisäksi S-ryhmään kuuluvat osuuskaupat tytäryhtiöineen. Niiden tulostahti oli puolestaan jopa viimevuotista parempi ja tulos rahoituserien jälkeen oli 120 miljoonaa markkaa. Vuotta aiemmin voittoa tuli 113 miljoonalla markalla.

SOK-yhtymän voitto kaventui edellisvuoden 72 miljoonasta markasta vajaaseen 6 miljoonaan markkaan. Myös koko vuoden tuloksen odotetaan jäävän viimevuotista heikommaksi, mutta olevan voitollinen. S-ryhmän myynti oli alkuvuonna 12,6 miljardia markkaa, mikä on hieman päälle 8 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Vähittäiskaupassa eniten eli vajaat 9 prosenttia lisääntyi prismojen myynti, mutta vahvimmassa kasvussa oli autokauppa. Sen myynti nousi hieman päälle 30 prosenttia. Citysokosten myynti vähentyi edellisvuodesta 1,5 prosenttia ja oli nyt 913 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.