Mainos

SOK:n Spar-kauppa kilpailuviraston jatkokäsittelyyn

SOK:n Spar-kaupan toteuttamisen ehtona on, että Suomen Kilpailuvirasto hyväksyy kaupan ilman ehtoja tai Suomen Kilpailuviraston kaupan toteuttamiselle asettamat ehdot ovat SOK:n hyväksyttävissä.

Kilpailuvirasto on aloittanut Suomen osuuskauppojen keskuskunnan SOK:n Spar -kaupan jatkokäsittelyn. SOK:n arvion mukaan virasto tutkii yritysjärjestelyn vaikutuksia päivittäistavaroiden vähittäiskauppaan sekä hankintamarkkinoihin. SOK:n pörssitiedotteen mukaan tutkittavana ovat vaikutukset valtakunnallisilla, alueellisilla ja paikallisilla markkinoilla.

SOK:n syyskuisen Spar-ostosopimuksen ehtona on, että Kilpailuvirasto hyväksyy kaupan ehdot tai asettaa sille sellaiset ehdot, jotka SOK voi hyväksyä. SOK tavoittelee kaupalla kotimaan päivittäistavarakaupan markkinajohtajuutta.

Viime vuonna Alepoja, S-marketteja, Prismoja ja Sokos-tavarataloja pyörittävän S-ryhmän osuus päivittäistavarakaupasta oli 34 prosenttia, ja ero markkinajohtajaan K-ryhmään kutistui prosenttiyksikköön. Sparin siivu oli noin seitsemän prosenttia.

EU:n kilpailuviranomaiset kaatoivat aikanaan Keskon yrityksen ostaa Tukon, koska K-ryhmän katsottiin saavan liian määräävän aseman Suomen ruokakaupasta. Tuolloin K-ryhmän kaula muihin oli selvästi nykyistä suurempi.

Kilpailuvirasto ottaa normaalisti kantaa yrityskauppaan kuukaudessa. Vaikeaselkoisemmissa tapauksissa tutkimuksia jatketaan kolmella kuukaudella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.