Soinista perussuomalaisten presidenttiehdokas

Soini asetti tavoitteekseen kahdeksan prosentin ääniosuuden keräämisen vaalien ensimmäisellä kierroksella.

Kansanedustaja Timo Soini, 43, on nimetty perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi.

Kokkolassa koolla oleva perussuomalaisten puoluekokous valitsi Soinin ehdokkaakseen odotetusti.

Kokouksessa käsitellään lisäksi puolueen lähiajan tavoiteohjelma, jossa korostetaan muun muassa yrittäjyyden ja peruspalveluiden turvaamista sekä kovia otteita rikollisia vastaan. Puolue suhtautuu kielteisesti Euroopan unionin laajenemiseen ja päätösvallan keskittymiseen.

Eilen puoluekokous valitsi Soini kahden vuoden jatkokaudelle perussuomalaisten johdossa. Hän on johtanut puoluetta jo kahdeksan vuotta.

EU:n arvostelu kampanjateemaksi

Soini haluaa nostaa EU-kriittisyyden ja Suomen itsenäisyyden pääteemoiksi vaalikampanjassaan.

Soini korostaa, että presidentin on nähtävä päivänpolitiikan ulkopuolelle ja pitkälle tulevaisuuteen. Hänen mukaansa Euroopan unioni on rappeutuva ja murtuva järjestelmä eikä Suomen paikka ole sen ytimessä.

Soini uskoo EU:n kriisin syvenevän ja unionin halvaantuvan entistä pahemmin. Myös euron kaatuminen on hänen mielestään täysin mahdollista.

Perussuomalaisten presidenttiehdokas asetti tavoitteekseen kahdeksan prosentin ääniosuuden keräämisen vaalien ensimmäisellä kierroksella. Toiselle kierrokselle pääsemisen ei pitäisi Soinin mielestä olla mahdotonta, koska hänen johtamansa puolue on ainoa EU:n perustuslakia vastustava eduskuntapuolue.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat