Mainos

Soininvaaralta tuomio lääkärilakolle

Peruspalveluministeri Osmo Soininvaara pitää lääkärilakon neuvottelutilannetta toivottomana. -Kyllä tämä nyt pahalta näyttää, Soininvaara valitteli Ylen radiouutisten haastattelussa. Soininvaaran mukaan sosiaali- ja terveysministeriöllä olisi kyllä ollut keinoja, joilla lääkärien tyytymättömyyttä omaan työtilanteeseensa olisi voitu lievittää. Nämä eivät Soininvaaran mukaan kuitenkaan oikein millekään osapuolelle kelvanneet. -Näyttää melkein siltä, että tavoitteena on enemmän nöyryyttää tupokoneistoa, kuin saada helpotusta lääkäreiden tilanteeseen, Soininvaara totesi.

Soininvaaran mukaan lääkärit vaativat bruttona noin miljardia eli 700 miljoonaa markkaa yli verrattuna siihen, mitä tupon kautta olisi saatu. -Kyllä se sitten on kaikesta muusta hyvästä pois ja vaurioittaa huomattavasti julkista palvelutuotantoa, Soininvaara pahoitteli. Peruspalveluministeri arvioi, että lakon seurauksena lääkäreitä lähtee vain lisää julkiselta yksityiselle sektorille. -Kun kovin ylimitoitetuin vaatimuksin lähdetään lakkoon, ja sitten tullaan sieltä verissä päin takaisin, niin se pettymys, pitkä lakko ja huono tulos, saattaa karkottaa vielä lisää ihmisiä julkiselta yksityiselle sektorille.

Soininvaaran mukaan lakon hinta nousee kumulatiivisesti sen pitkittyessä, kun ei-kiirellisiä hoitoja ei tehdä. -Kyllä se tietysti tulee merkitsemään sitä, että jonoon kuolee ihmisiä, koska ainahan ei tiedetä, kuka sitten osoittautuukin kiireelliseksi, ministeri totesi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.