Mainos

Soininvaara: Yrittäjien työttömyysturvaa kohennettava

Vihreän liiton puheenjohtaja Osmo Soininvaara kohentaisi yrittäjien työttömyysturvaa. Soininvaaran mukaan Suomessa on saatu hyviä kokemuksia pitkäaikaistyöttömien ryhtymisestä yrittäjiksi. Vain pieni osa on palaunnut työttömäksi vuoden sisällä yrityksen perustamisesta.

VIhreän liiton puheenjohtaja Osmo Soininvaara parantaisi yrittäjien työttömyysturvaa. Soininvaara huomauttaa antamassaan kannanotossa, että Suomessa on saatu erittäin hyviä kokemuksia pitkäaikaistyöttömien ryhtymisestä yrittäjiksi. Yrittäjiksi ryhtyneistä työttömistä vain hyvin pieni osa palaa uudestaan työttömiksi vuoden sisällä yrityksen perustamisesta.

-Näiden ihmisten perusturva on kuitenkin huteralla pohjalla. Yrittäjäksi ryhtyvä jää jossain vaiheessa kahdeksi vuodeksi kokonaan ilman työttömyysturvaa. Työttömiä ei pidä estää vaan rohkaista ryhtymään yrittäjiksi. Soininvaaran mielestä yrittäjyyttä säätelevä normisto on kokonaisuudessaan liian jyrkkä eikä se ota huomioon todellisuutta, jossa yrittäjyys, työttömyys ja palkansaajana työskenteleminen vuorottelevat ja lomittuvat eri tavoin kuin ennen.

-Lisäksi yrittäjän työssäoloehto on huomattavasti tiukempi kuin palkansaajien, eikä yrittäjillä ole oikeutta toimeentulotukeen. Nämä riskit jarruttavat ihmisten haluja kokeilla mahdollisuuksiaan yrittäjinä. Soininvaaran mukaan suomalaiset ovat muihin eurooppalaisiin verrattuna verrattain haluttomia ryhtymään yrittäjiksi. -Jos yrittäjyyttä halutaan vahvistaa, on sekä asenteiden että yrittäjien perusturvan parannuttava, hän katsoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.