Mainos

Soininvaara: Yksityispotilaita virkapaikoille

Peruspalveluministeri Osmo Soininvaara sallisi lääkäreille yksityispotilaat virkapaikoilla, kertoo Satakunnan Kansa ja Etelä-Suomen Sanomat tänään. Ministeri arvostelee myös eduskuntaryhmien puheenjohtajille myönnettyjä palkankorotuksia.

Peruspalveluministeri Osmo Soininvaara sallisi sairaala- ja terveyskeskuslääkäreille oikeuden yksityispotilaisiin virkapaikoillaan. Soininvaara perustelee kantaansa taloudellisella hyödyllä. Hänen mukaansa järjestelyllä julkisen sektorin kalliit laiteinvestoinnit olisivat nykyistä pitempään hyödyllisessä käytössä.

Ministeri esittelee näkemyksiään keskiviikkona ilmestyneiden Satakunnan Kansan ja Etelä-Suomen Sanomien haastattelussa. Yksityisvastaanotto-oikeuden laajentaminen on osa kokonaisratkaisua, jolla Soininvaara suostuttelisi lääkärit töihin.

Muita keinoja olisivat Soininvaaran kaavailujen mukaan tietyille lääkäriryhmille suunnatut palkankorotukset ja nykyistä parempi oikeus saada täydennyskoulutusta. Soininvaara antaisi palkankorotuksen tavallista taitavimmille lääkäreille sekä epäsuosituilla paikkakunnilla ja syrjäseuduilla työskenteleville lääkäreille.

-Näin vältetään se tilanne, että yksityisellä sektorilla on paremmat lääkärit kuin julkisessa terveydenhuollossa, Soininvaara perustelee haastattelussa. Soininvaaran mukaan voitaisiin myös hyvin ajatella, että lääkärit saisivat nykyistä paremman oikeuden työnantajan kustantamaan täydennyskoulutukseen.

Ministeri paheksuu tapaa, jolla viime aikoina on käyty työtaisteluja. Hänen mukaansa kaikki lakot ovat tähdänneet tuloerojen kasvattamiseen. Soininvaaran mielestä palkkojen kehitys ei saisi riippua siitä, kuinka hyvin lakolla osataan kiristää.

Peruspalveluministeriä harmittaa, että eduskuntaryhmien puheenjohtajille myönnettiin palkankorotukset lääkärilakon alussa. Hänestä ajankohta oli raivostuttava. Soininvaara pitää tyylittömänä tapaa, jolla tavallisten kansanedustajien palkkoja nostettiin viime syksynä.

-Ainakin siinä samassa yhteydessä olisi voitu lopettaa valtionyhtiöiden hallintoneuvostot. Ne ovat asiattomia kansanedustajan palkanlisiä, Soininvaara sanoo haastattelussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.