Mainos

Soininvaara: Yksityislääkärit mukaan huumehoitoketjuun

Peruspalveluministeri Osmo Soininvaaran mukaan Suomessa joudutaan pohtimaan uudelleen, voisivatko yksityislääkärit täydentää huumeriippuvaisten korvaus- ja ylläpitohoitoa. Nykyisin yksityislääkärit on suljettu näiden hoitojen ulkopuolelle.

Hoitoonpääsyn kynnys on Suomessa edelleen verrattain korkea, vaikka sitä onkin pyritty madaltamaan muun muassa asetusmuutoksella. Suomessa on avattu myös uusia avohoitopaikkoja, jotka on tarkoitettu erityisesti nuorille, jotka ovat käyttäneet huumeita vasta vähän aikaa.

Kunnilta Soininvaara odottaa sitoutumista sekä korvaus- ja ylläpitohoitojen että matalan kynnyksen palvelujen tuottamiseen. Huumeriippuvaisten hoidon lisääminen vähentää huumeiden tarjontaa, koska suuri osa ongelmakäyttäjistä rahoittaa omaa käyttöään myymällä huumeita lähipiirissään, muistuttaa Soininvaara. Myös huumeongelmaisten asunnottomuus on ratkaistava nopeasti, sillä joka kuudes huumeongelmainen on ilman asuntoa.

Soininvaara puhui Sintrassa, Portugalissa, jossa Euroopan Neuvoston huumeiden vastaista työtä tekevä Pompidou-ryhmä piti kokousta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.