Mainos

Soininvaara varoittaa Sipilän kelkkaan hyppääviä: Eduskuntaan tulee mukana 59 aitoa kepulaista

Osmo Soininvaara arvioi heti kokoomuksen puoluekokouksen jälkeen, että kokoomus teki katastrofaalisen virheen valitessaan Alexander Stubbin puolueen puheenjohtajaksi.

– Stubb valittiin selvästi pätevämmän Jan Vapaavuoren ohi paljolti siksi, että Stubbin ilmiömäisen kansansuosion toivottiin tarttuvan puolueeseen. Kansansuosion? Stubb oli saanut eurovaaleissa lähes 150 000 ääntä, 8,5 prosenttia äänesti häntä. Mutta 91,5 % ei ollut häntä äänestänyt. Puolueen puheenjohtajaa valitessa kannattaisi ottaa huomioon myös potentiaalisen miinusäänet, Soininvaara toteaa Jäähyväiset eduskunnalle -kirjassaan.

Soininvaara pitää Stubbia erinomaisena poliitikkona, joka valittiin väärään tehtävään. Vapaavuoresta olisi Soininvaaran mukaan tullut valovoimainen puheenjohtaja. Vihreiden konkarilla onkin viesti kokoomuksesta keskustaan Juha Sipilän nosteen perässä haikaileville teollisuuden edustajille.

– Teki mieli sanoa, että jos seuraavassa keskustan eduskuntaryhmässä on 60 keskustalaista, niin siellä on yksi Sipilä ja 59 aitoa kepulaista. Seurauksena voi hyvinkin olla keskustan, SDP:n ja perussuomalaisten paluuta menneeseen haikailevien hallitus. Siinä sitä on naurussa piteleminen, eduskunnan jättävä Soininvaara sanailee.

Soininvaara parjaa nykyistä hallitusta kirjassaan estoitta. Kehuja irtoaa (vihreiden omien ministerien lisäksi) vain ulkoministeri Erkki Tuomiojalle (sd.) ja liikenneministerinä aloittaneelle vasemmistoliiton Merja Kyllöselle, jota Soininvaara pitää parhaimpana liikenneministerinä aikoihin.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.