Mainos

Soininvaara varoittaa huonosta sisäilmasta

Peruspalveluministeri Osmo Soininvaara (vihr.) varoittaa huonon sisäilman vaarallisuudesta. Ministerin mukaan vaarallisimpia trendejä yhteiskunnassa ovat hitaasti pahenevat tai piilevät asiat, koska niihin puututaan hitaasti. Soininvaara avasi tänään Sisäilmavuosi 2002 -viestintä- ja koulutuskampanjan.

Sisäilmayhdistys ry:n arvion mukaan huonon sisäilman aiheuttamat kustannukset kansantaloudelle ovat vuosittain noin kolme miljardia euroa (vajaat 18 miljardia markkaa).

-Taustalla piilevänä tämä kustannus ei saa sille kuuluvaa huomiota osakseen, Soininvaara totesi.

Sisäilman laadulla on Soininvaaran mukaan erityisen suuri vaikutus suomalaisiin, koska asumme ilmastossa, joka pakottaa suojautumaan kylmältä rakentamisen avulla. Joudumme myös viettämään paljon aikaa sisätiloissa. Ministeri pitää rakentamisessa tehtyjä virheitä osasyynä ongelmiin sisäilman laadussa.

-Kokemusperäinen osaaminen on sivuutettu teoreettisella tiedolla, jota ei ole riittävästi käytännössä koeteltu, Soininvaara summasi.

Sisäilmayhdistyksen mukaan epäpuhdas sisäilma lisää jatkuvasti hengitettynä sairastamista, vie työkykyä ja aiheuttaa pahimmillaan jopa kuolemaan johtavia sairauksia. Pelkästään peruskoulujen kosteusvaurioiden korjaamisella voitaisiin mm. estää 9400 lapsen sairastuminen astmaan.

Vuoden pituisen sisäilma-kampanjan järjestävät sosiaali- ja terveysministeriö, ympäristöministeriö ja kansalaisten hyvinvoinnista huolestuneet järjestöt; mukana on yli 50 tahoa. Saatavilla olevan uuden tiedon hyödyntäminen on järjestäjien mukaan hidasta vallitsevien väärien tietojen, välinpitämättömyyden ja ongelmien vähättelyn vuoksi. Kansalaisten tiedontarvetta palvelemaan perustetaan kampanjan aikana mm. noin 200 infopistettä ympäri maata.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.