Mainos

Soininvaara: Vanhukset palvelusetelillä etelän lämpöön

Eläkeläisten muuttoa etelän lämpöön voitaisiin tukea palvelusetelin avulla, ehdottaa kansanedustaja Osmo Soininvaara (vihr). Tällä tavoin voitaisiin antaa vanhuksille valinnanvapaus päättää, missä nämä viettävät viimeiset vuotensa.

– Näinhän tapahtuu esimerkiksi Britanniassa. Siellä eläkeläiset hakeutuvat hyvin paljon esimerkiksi Maltalle ja Portugaliin, MTV3:n Uutisten haastattelema Soininvaara sanoo.

Soininvaara arvioi, että suurin osa vanhuksista haluaa asua Suomessa ja olla lähellä lapsiaan ja lapsenlapsiaan. Kymmeniä tuhansia ihmisiä on kuitenkin muuttanut omilla rahoillaan eläkepäiviksi ulkomaille.

– Tiedän, että Thaimaassa on suomalainen vanhainkoti, joka toimii yksityisellä rahalla. Voisimme tietysti ajatella, että jollain palvelusetelillä tätä jonkin verran helpotettaisiin. Palvelusetelin arvo olisi silloin hieman pienempi kuin Suomessa, koska jos se käytetään Thaimaassa, siitä ei tule veroja Suomeen.

Soininvaaran mukaan suomalaiseen vanhustenhuoltoon on tulossa suuri kustannuskriisi, koska vanhusten määrä tulee lähivuosina huomattavasti lisääntymään.

(MTV3)

Katso vihreiden kansanedustajan Osmo Soininvaaran haastattelu: (Huomenta Suomi 18.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.