Mainos

Soininvaara syyttää hallitusta muutoksen jarruttamisesta

Vihreän liiton puheenjohtaja Osmo Soininvaaraa syyttää Keskustaa ja SDP:tä menneisyyteen takertumisesta.

Vihreiden puoluekokouksessa Vantaalla puhunut Soininvaara sanoi, että molemmat päähallituspuolueet saavat kannatuksensa muuttotappioalueilta ja väistyvistä elinkeinoista.

Vihreiden oppositiovuodet jatkuvat. Vihreäthän jättivät Lipposen hallituksen lähes päivälleen vuosi sitten ja joutuivat myös kevään hallitusneuvotteluissa ulos vallan kabineteista.

- Olemme valmistautuneet toimimaan oppositiossa seuraavat neljä vuotta, mutta olemme varautuneet myös siihen, että hallitus kaatuu omaan tavoitteettomuuteensa ja maahan perustetaan uusi hallitus kokonaan uudelta pohjalta, puheenjohtaja Osmo Soininvaara heitti.

Soininvaarasta muun muassa suurituloisia suosiva veropolitiikka osoittaa hallituksen näköalattomuutta. Hän muistutti, että niin Keskusta kuin SDP:kin puolustivat vaalien alla nimenomaan pienituloisten veronhuojennuksia.

Soininvaara näkee tuskin mitään hyvää hallituspohjassa. - Kaikki kolme hallituspuoluetta edustavat taaksepäin katsovia yhteiskunnallisia intressejä ja väistyviä elinkeinoja. Keskusta saa pääkannatuksensa muuttotappioalueilta, joilla yhteiskunnallinen kehitys nähdään uhkana, eikä mahdollisuutena, Soininvaara sivalsi.

Samalla linjalla Soininvaara iski myös savupiipputeollisuuden puolesta puhuvia demareita. - Sosialidemokraatit ovat ajan myötä muuttuneet yhteiskuntaa uudistavasta voimasta muutosta jarruttavaksi voimaksi.

Osansa sai myös RKP. Soininvaaraa harmittaa, että Vihreiden seitsemän vuotta hallitsemassa ympäristöministeriössä istuu nyt Jan-Erik Enestam. - Olihan RKP:n sisäisissä valinnoissa hänen tärkein meriittinsä se, ettei Enestam ole liian ympäristömyönteinen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 24.05.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.