Mainos

Soininvaara parantaisi iltapäivähoitoa

Peruspalveluministeri Osmo Soininvaara pitää koululaisten iltapäivähoidon parantamista kiireellisenä tehtävänä perhepolitiikassa.

Päivähoito menee Soininvaaran mielestä lapsilisien korotustarpeen edelle. Soininvaara korosti Helsingissä vihreän valtuuskunnan kokouksessa, että lasten syrjäytyminen on vakavampi asia kuin perheiden jonkinasteinen taloudellinen tiukkuus.

Pienten lasten yksinoloon koulun jälkeen on äskettäin kiinnitetty huomiota Suomea koskevassa teollisuusmaiden järjestön OECD:n arviointiryhmän raportissa. Siinä annettiin kehuja Suomen päivähoitojärjestelmälle, mutta alleviivattiin iltapäivähoidon puutteita. Kuntien vastuulla olevan iltapäivähoidon järjestäminen maksaisi useita satoja miljoonia markkoja.

Soininvaara ei luvannut lisää rahaa lapsilisiin, vaikka hänen mielestään olisi hyvä, jos niitä voitaisiin korottaa edes toteutuneen inflaation verran. Sen sijaan hän korosti panostusta lastensuojeluun sekä työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen. Koulutettujen naisten lapsien määrä olisi saatava samalle tasolle muiden naisten kanssa.

Soininvaara vastasi vihreiden kokouksen yhteydessä keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Mauri Pekkarisen vaatimukseen, jonka mukaan vihreidenkin olisi otettava vastuu hallituksen lapsiperheisiin kohdistamista supistuksista. Soininvaaran mukaan lapsiperheisiin käytetyt varat ovat lisääntyneet eivätkä vähentyneet. Vuonna 1995 sovittu subjektiivinen oikeus päivähoitoon antoi enemmän kuin lapsilisien ja kotihoidon tuen leikkaukset veivät. Keskustan syytökset kotihoidon tuen leikkaamisesta ihmetyttävät Soininvaaraa. Hän muistutti, että valtio on asettanut tukeen minimirajan, mutta antanut kunnille liikkumavaraa sen suuruudessa.

-Jostakin syystä nimenomaan keskustajohtoisissa kunnissa maksetaan tukea pääsääntöisesti minimirajan mukaisesti. On erikoista, että keskusta vaatii hallitusta pakottamaan keskustalaiset päättäjät nostamaan sitä, Soininvaara huomautti.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.