Mainos

Soininvaara kannattaa käyttömaksuja: "Miksi sähköautojen latauspisteet pitäisi rakentaa veronmaksajien rahoilla?"

Tietokirjailija, poliitikko Osmo Soininvaaraa harmittaa kokoomuksen ehdotus siitä, että veronmaksajien rahoilla rakennettaisiin latauspisteitä valtateiden huoltoasemille.

– Kaikki pitää aina tehdä veronmaksajien kustantamana, että joskus voi tehdä ihan niin, että käyttäjät maksaa -periaatteella, Soininvaara sanoo.

Kokoomus aikoo esittää syksyn budjettiriihen yhteydessä pakollisia sähköautojen latauspisteitä valtateiden huoltoasemille. Asiasta on kertonut Helsingin Sanomat. Yksi pikalatausasema maksaisi arvioiden mukaan noin 20 000 euroa. Hän arvioi, että kokonaisuudessaan uudistus maksaisi valtiolle enintään viisi miljoonaa euroa.

Soininvaaran mielestä on hienoa, että latauspisteitä joka tapauksessa saadaan lisää. Siitä hän ei ole lainkaan varma, että kannattaa niitä juuri huoltoasemille. 

–  Latauspiste pitäisi olla semmoisessa paikassa, että auton omistajalla olisi siinä muutakin tekemistä kuin katsoa mittarin nousua.

Soininvaara ehdottaakin, että latauspisteet sijoitettaisiin kauppakeskusten pihoille.

–  Kunhan sinne keskitään jokin nykyistä parempi ratkaisu laskutukseen.

Vihreiden poliitikkona tunnettu Soininvaara ei itse ole automies, vaan häntä voi kutsua intohimoiseksi pyöräilijäksi. Soininvaara osallistui SuomiAreenassa keskusteluun: Autoilun sietämätön keveys. Onko yksityisauto liikenteen "bad hombre"?

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja