Mainos

Soininvaara: Joukkoliikenteen toimittava niin, ettei aikatauluja tarvitse katsoa

Entinen kansanedustaja ja peruspalveluministeri Osmo Soininvaara vaatii järkeä joukkoliikenteeseen. Hänen mielestään suomalaisessa joukkoliikenteessä on rutkasti parantamisen varaa. Esimerkiksi aikatauluvälejä olisi syytä saada tiheämmäksi.

- Joukkoliikenteen pitäisi olla sellainen, ettei aikatauluja tarvitse katsoa. Vuorovälin pitäisi olla sellainen, että kun menee pysäkille, niin sieltä se seuraava vuoro jo suurin piirtein näkyy, Soininvaara toteaa Huomenta Suomen haastattelussa.

Ratikoille tulisi Soininvaaran mukaan saada omat kaistat, niin ettei niiden tarvitsisi sukkuloida autoliikenteen seassa.

Joukkoliikenteen kehittäminen tulisi Soininvaaran mukaan keskittää kasvukeskuksiin. Haja-asutusalueilla hän ymmärtää auton tarpeellisuuden.

- Ei yhden ihmisen kuljettaminen bussilla ole yhtään sen järkevämpää kuin yhden ihmisen kuljettaminen henkilöautolla. Joukkoliikenne vaatii joukkoa.

Sen sijaan kasvukeskusten autoriippuvaisuutta Soininvaara kritisoi. Kasvukeskukset tulisikin Soininvaaran mukaan suunnitella siten, että niissä selviää jokapäiväisistä toiminnoista kävellen.

- Suomessa on sorruttu amerikkalaistyyppiseen rakennelmaan, joka tekee ihmisistä autoriippuvaisia myös kasvukeskuksissa.

Soininvaara kannattaa myös tietullien käyttöönottoa.

- 20 vuoden päästä ihmetellään, että miksei niitä otettu käyttöön jo aikaisemmin. Niissä maissa, joissa tietullit on jo otettu käyttöön, niihin ollaan oltu tyytyväisiä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.