Mainos

Soininvaara ja Hassi kirjoittivat kokemuksistaan kirjat

Vihreiden molemmat entiset ministerit Osmo Soininvaara ja Satu Hassi kirjaavat parhaillaan kokemuksiaan vajaaksi jääneeltä hallituskaudeltaan kirjoiksi.

Hassilla kirjoitustyö on lopuillaan ja kirja ilmestyy syksyllä. Myös Soininvaara toivoo saavansa kirjoitustyön tehdyksi elokuun aikana.

Soininvaara kertoi tänään, että kirjoittaminen on sujunut helposti. Hän ei ole kuitenkaan halunnut lyödä lukkoon aikataulua, ja siksi sopimus kustantajan kanssa on vielä tekemättä. Ministeripaikkansa Eva Biaudet'n (r.) kanssa jakanut Soininvaara on pitänyt kirjallaan työnimenä presidentti Mauno Koiviston muistelmia mukaillen "Puoli kautta".

Tulevasta kirjasta voi lukea esimerkiksi sen, miten järjettömäksi Soininvaara koki jokaviikkoisen presidentin esittelyn, mikä onkin käytännössä lähes aina pelkkää muodollisuutta.

Soininvaara muisteli, että vain kaksi kertaa hänen ministeriaikanaan presidentti teki todellisen päätöksen. Toinen koski Suomen Pankin valintoja ja toinen kiisteltyä arpajaislakia, mistä presidentti ilmoitti hankkivansa ennen vahvistamista korkeimman hallinto-oikeuden lausunnon.

Hassin päiväkirjamaisessa teoksessa lomittuvat työ- ja henkilökohtaiset asiat. Hän menetti välillä hiuksensa syöpähoitojen vuoksi. Tuloksena oli hilpeitäkin sattumuksia, mihin viittaa kirjan nimikin "Tukka hattuhyllyllä".

-Apea se ei ole, olen pyrkinyt kirjoittamaan hyväntuulisen kirjan, Hassi sanoi.

Hassi tilittää kirjassaan myös kokemuksiaan ydinvoimaratkaisun käsittelystä hallituksessa ja eduskunnassa. Eduskunnan ydinvoimapäätökseen päättyi vuonna 1995 alkanut vihreän liiton kausi hallituspuolueena. Hassin kirja päättyy siihen, kun hän saa eron ministerin tehtävästä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.