Mainos

Soininvaara: Huumeleima vihreiden oma vika

Vihreiden puheenjohtaja Osmo Soininvaara myönsi maanantaina Joensuussa, että puoluetta kiusannut huumekeskustelu on puolueen omaa syytä.

Soininvaaran mukaan vapaamielisiä huumelausuntoja esittäneen Markus Draken ottaminen eduskuntavaaliehdokkaaksi Helsingissä oli virhe.

-Se oli meidän moka. Hän osoittautui aivan eri ihmiseksi kuin odotettiin, Soininvaara sanoi. Vihreiden sitoutumattomana ehdokkaana Pohjois-Karjalassa oleva entinen maakuntajohtaja Tarja Cronberg kertoi, että hänkin on joutunut selittämään vaalikentillä vihreiden huumekantaa.

-Varsinkin keskustan kannattajat ovat siihen tarttuneet ja hyökänneet vaaliliitosta huolimatta vihreitä vastaan, Cronberg valitteli. Puheenjohtaja Soininvaara kuitenkin uskoi, että vikaraiteille karanneesta huumeaiheesta huolimatta vihreät saavat Itä-Suomesta ehdokkaan läpi vaaleissa.

-Olen erittäin hämmästynyt, jos vihreille ei tule paikkaa, Soininvaara muotoili. Vaalikeskustelua Soininvaara moitti tylsäksi. Tärkeimpiin asiakysymyksiin ei vaalien alla ole päästy käsiksi. Keskustelua ovat hallinneet liiaksi poliitikkojen keskinäiset suhteet, Soininvaara sanoi.

Samaan hengenvetoon Soininvaara kuitenkin ihmetteli kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälän arvioita vihreiden haluttomuudesta antaa poliisille laajempia salakuunteluvaltuuksia.

-Itälä puhuu vuoden 1995 tilanteesta, siis kaksi vaalikautta vanhoista asioista. Kuitenkin vihreät ovat olleet viime vuonna kannattamassa lisävaltuuksia poliisille. Kovin vanhoja asioita hän nyt kaivelee, ja olemme tästä tavattoman hämmästyneitä. Huumetilannekin on aivan olennaisesti muuttunut vuodesta 1995, Soininvaara totesi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.