Mainos

Soininvaara: Euroa ei voi pelastaa

Vihreiden konkaripoliitikko Osmo Soininvaara arvioi tänään blogissaan, ettei euroa voi enää pelastaa, vaikka se olisi melkein kaikkien etujen mukaista.

Soininvaaran pessimismi perustuu siihen, että kriisimaissa ei saada aikaan riittäviä talouden tervehdyttämistoimia eikä Euroopan tasolla saada tehtyä riittäviä päätöksiä.

– Seurauksena kriisimaat joutuvat entistä kovempaan ahdinkoon ja rahoittajamaiden tappiot kasvavat, Soininvaara kirjoittaa.

Hänen mukaansa kriisin osapuolet kiistelevät miljardeista, kun kokonaistappiot liikkuvat biljoonissa. Tappioita kasvattavat ennen kaikkea syntyvä lama ja siitä seuraavat tulojen menetykset.

Soininvaaran mukaan hallituspuolueiden poliitikkojen ei pitäisi spekuloida eurosta eroamisella, koska ennusteet voivat toteuttaa itseään. Itselleen hän antaa kuitenkin siihen blogissaan luvan.

– Euron pelastaminen on vaikeata jo siksi, että riittävän moni uskoo, ettei se onnistu ja käyttäytyy markkinoilla sen mukaisesti.

Soininvaara pelkää, että euro luisuu tielle, jota Timo Soini (ps.) on esittänyt jo pitkään.

– Samanlaisia äänenpainoja on alkanut kuulua myös Saksasta. Se pienen pieni lohtu tässä on, että saamme nähdä, kuinka huono on Soinin esittämä vaihtoehto.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.