Mainos

Soininvaara: Eduskuntavaalit eivät ole pääministerivaalit

Vihreän liiton puheenjohtaja Osmo Soininvaara kehottaa puolueensa väkeä olemaan osallistumatta keskusteluun pääministerivaaleista. Hän huomautti vihreän valtuuskunnan kokouksessa tänään Kouvolassa, että kahden suurimman puolueen SDP:n ja keskustan välillä näyttää olevan sopimus: se kumpi saa eniten kansanedustajia, saa pääministerin paikan. Soininvaara muistutti, että näin valtiosääntöä ei kirjoitettu. Hän korosti, että pääministerin paikan saa se, joka saa eniten kannatusta eduskunnassa.

-Kyllä pääministerin pitää nauttia koko eduskunnan luottamusta. Myös muita puolueita on kuultava, muistutti Soininvaara.

Muutoinkin Soininvaaran mielestä vallalla näyttää oleva ajatus, että tehdään pääministeristä uusi Kekkonen. Tähän keskusteluun hänen mielestään ei pitäisi mennä mukaan.

Vihreiden vaalikampanjassa pitäisi Soininvaaran mielestä keskittyä tulevaan hallitusohjelmaan. Hän sanoi aina ihmetelleensä että kahden tai kolmen yön neuvotteluilla ratkaistaan neljän vuoden asiat. Erityisen tarkkaa huomiota pitäisi Soininvaaran mielestä kiinnittää verotuksen rakenteeseen. Kyse on hänen mielestään vakavasta asiasta, kun veropohja rapautuu. Muita keskeisiä aiheita hänelle ovat työttömyyden hoito, koulutus ja sivistys sekä ympäristö.

Vihreiden eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Irina Krohn toi valtuuskunnalle eduskuntaryhmän terveiset. Hän kiinnitti huomiota ennen kaikkea kulttuuripolitiikkaan. Hänen mielestään kulttuuri on Suomessa hunningolla. Tällä hän viittasi siihen, että kulttuurin määrärahoja ollaan supistamassa, koska veikkausvoittovaroja ei kerrykään niinpaljon kuin on laskettu. Kyse on muustakin kuin Kansallisoopperan tai Kansallisteatterin pelastamisesta, huomautti Krohn.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.