Mainos

Soininvaara arvostelee tiesuunnitelmia

Vihreiden puoluejohtaja Osmo Soininvaara olisi toivonut väylätyöryhmältä enemmän esityksiä, jotka suosisivat joukkoliikenteen käyttöä.

Vihreän liiton puheenjohtaja Osmo Soininvaara pitää hallituksen väylätyöryhmän esitystä varsin tiepainotteisena, vaikka ratojen perusparannuksen rahoitustarvekin on otettu vakavasti.

Tiepainotteisuus on Soininvaaran mielestä ristiriidassa tieliikenteen kasvun hillitsemistä koskevien tavoitteiden kanssa.

Pääkaupunkiseudun hankkeissa on Soininvaaran mukaan jälleen kerran etusijalla autoliikenteen helpottaminen. Kaikki raideliikennehankkeet on siirretty toteutettavaksi mahdollisesti seuraavilla vaalikausilla.

Väyläinvestointien rahoituksessa laajennetaan ns. elinkarimallin käyttöä. Elinkaarimallissa valtio tavallaan ostaa tien osamaksulla. Se on Soininvaaran mukaan silmänkääntötemppu, jolla tämän kauden menoja siirretään tulevaisuuteen.

Todellisuudessa kysymys on tavallista kalliimmasta lainanotosta. Kannanotossaan Soininvaara pitää ongelmana myös sitä, että kilpailu väylähankkeista käydään vain muutaman yrityksen kesken. Suurten tiehankkeiden toteuttajia ei löydy montaa Suomesta, eikä Keski-Euroopassa osata talvisia oloja kestävien teiden rakentamista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.