Mainos

Soininvaara älähti: Vähemmän puhetta valtuustoon

Pitkän linjan kuntapoliitikko ja edellisten kuntavaalien koko maan äänikuningasOsmo Soininvaara(vihr) toivoo, että valtuutetut miettisivät puheenvuoronsa tarkemmin.

Soininvaara kertoo, että esimerkiksi Helsingissä kaupunginvaltuuston istunnot ovat viime vuosina päässeet venähtämään.

– Jos on jokin mieltä kuohuttava asia, riittää, että se sanotaan kerran eikä että 20 valtuutettua käy toistamassa sen saman. Kokoukset ovat tavattoman pitkiä, kun jotkut käyttävät valtuutetun puheoikeutta ehkä vähän väärin.

Soininvaara tarkentaa, että "Siellä jotkut käyttävät aika monta puheenvuoroa ja puhuvat pitkään asioista, joiden ratkaisemiseen heidän puheenvuoronsa eivät vaikuta millään tavalla". Hän painottaa, että asiat valmistellaan ennen valtuuston kokousta lautakunnissa ja että puolueet hiovat kantansa valmiiksi ryhmäkokouksissaan.

– Valtuuston kokous on merkitykseltään enemmänkin seremoniallinen.

Ensimmäisen kerran Helsingin kaupunginvaltuutetuksi 27 vuotta vuotta sitten valittu Soininvaara arvioi, että takavuosina kokoukset sujuivat ripeämmin.

– Muutos on selvä. Tähän on tietenkin vaikuttanut se, että Helsingin valtuuston istunnot televisioidaan nettiin, mikä on tietysti sinällään hyvä asia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.