Mainos

Soinin väistyminen saattoi olla strateginen liike – "Olisiko sitten ollut parempi erota hävittyjen kunnallisvaalien jälkeen?"

7:27

Timo Soinin väistyminen perussuomalaisten johdosta kuntavaalien alla saattoi olla strateginen liike, arvioi politiikan toimittaja Pekka Ervasti MTV:n Huomenta Suomi –ohjelmassa maanantaina.

Ervastin mukaan on mahdollista, että Soini vältti puolueen johdosta väistymisellään kunnallisvaaleja mahdollisesti seuraavan kiusallisen tilanteen.

– Se on jännä, kun vaaleihin on kuukausi ja puheenjohtaja heittää pyyhkeen kehään ainakin henkisesti. Olisiko sitten ollut parempi erota hävittyjen kunnallisvaalien jälkeen? Ei sekään kovin loistokasta olisi, Ervasti arvioi.

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo puolusti Soinin ilmoituksen ajankohtaa Huomenta Suomen lähetyksessä:

– Nyt on kuntavaalit tulossa ja sen jälkeen on kahden vuoden aikana neljät vaalit. Kuntavaalit on loogisempi vaihtoehto kuin eduskuntavaalit, joiden jälkeen on puoluekokous. Se vasta olisi hankala paikka ollut.

Ervastin mukaan Soinin lähdön taustalla voivat olla myös puolueen pudonneet kannattajaluvut. Hän toisaalta myös uskoo Soinin selitystä 20 vuotta jatkuneen puheenjohtajuuden aiheuttamasta kisaväsymyksestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.