Mainos

Soinin seuraaja aloitti työnsä europarlamentissa

Timo Soinin meppimanttelin perijä Sampo Terho (ps.) joutui ensimmäisenä täysistuntopäivänään kovaan pyöritykseen, kun toimittajat pyörivät ympärillä kärttämässä haastatteluja.

Päivän huippukohta oli Strasbourgin täysistuntoviikon avausistunto, jonka alkajaisiksi puhemies Jerzy Buzek esitteli uuden mepin kollegoilleen. Puolitäysi istuntosali taputti uudelle tulokkaalle, joka puolestaan kiitti aplodeista kumartamalla.

Intohimoisena jääkiekkofanina tunnettua Terhoa harmitti etukäteen istunnon ajoittuminen päällekkäin Suomi-Venäjä-ottelun kanssa.

- Tämä on ensimmäinen Suomen matsi, jonka missaan vuosikausiin, Terho manasi ennen avausistuntoa.

Avustaja Hanne Ristevirta sai tehtäväkseen toimittaa istuntosaliin tekstiviesteillä väliaikatietoja ottelun etenemisestä.

Puolustusasiat kiinnostavat

Terho sanoo toimivansa parlamentissa vaalilupaustensa mukaisesti.

- Lupasin työskennellä sen puolesta, että meillä on itsenäisten valtioiden liitto eikä liittovaltiota. Tämä on kysymys, joka tulee täällä vastaan lähes joka tilanteessa.

Meppien työtä määräävät europarlamentissa varsin pitkälle heidän valiokuntapaikkansa. Terho istuu Soinilta periytyvällä paikalla parlamentin kulttuurivaliokunnassa joulukuuhun asti, jolloin valiokuntapaikat jaetaan uudestaan. Terhon tähtäimessä on ulkoasianvaliokunta tai sen alainen turvallisuus- ja puolustusvaliokunta.

Suomessa Terho on tullut tunnetuksi etenkin maahanmuuttopolitiikan kriitikkona.

- Maahanmuutto on enemmän kotimaan politiikan kysymys. Mutta kyllä siihen täälläkin voi vaikuttaa. Katsotaan, mitä sille voi täältä käsin tehdä.

Raju hyppy

Terhon edellinen työpaikka oli Maanpuolustuskorkeakoulun tutkijana, minkä lisäksi hän on toiminut Suomalaisuuden liiton puheenjohtajana. Hän myöntää, että hyppy suoraan EU-parlamenttiin ilman kokemusta eduskunnasta tai kunnallispolitiikasta on raju.

- Onhan tämä kova ensimmäinen pesti, mutta otan tämän haasteena ja innolla vastaan.

EU-parlamentille ominainen poskisuudelma- ja halailukulttuuri on tulokkaalle vierasta.

- Se vaatii varmaan totuttelua, mutta jos Timo selvisi siitä, niin kyllä selviän minäkin.

- Ehkä perussuomalainenkin taipuu Euroopassa sen verran paikallisille tavoille.

(MTV3 - STT)

Katso Helena Petäistön juttu Strasbourgista (Kymmenen uutiset 9.5.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.