Mainos

Soinin lakko piti Huomenta Suomessa - ei suostunut vastaamaan ruotsiksi

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini meni eilen henkilökohtaiseen ruotsilakkoon. Eilen hän ilmoitti Uusi Suomi -lehdelle, että ei aio puhua julkisesti ruotsia ennen kunnallisvaaleja.

Lehden mukaan Soin kertoi syyksi sen, että hänen lausuntoaan tulkittiin väärin Ylen ruotsinkielisissä uutisissa presidentinvaalien aikana. Yle tulkitsi, että hän olisi kannattanut vihreiden Pekka Haavistoa.

Tänään Soini vieraili MTV3:n Huomenta Suomessa ja piti päänsä, kun juontaja Mari Sarolahti aloitti haastattelun yllättäen ruotsiksi.

– Vad det alltså strejk ny? aloitti Sarolahti. (Mikäs tämä lakko nyt oikein on?)

– No nyt on sellainen tilanne, että treenaan ruotsia sen verran, ettei synny väärinkäsityksiä. Tämä on kannanotto siihen, Soini vastasi tyynesti.

Puolustusvoimiin kohdistuneissa säästöleikkauksissa Uudenmaan prikaatiin kuuluva Dragsvikin varuskunta säästyi. Soinin mielestä nyt täytyy ottaa huomioon, että onko kyse kielipoliittisesta vai puolustuspoliittisesta ratkaisusta.

– Kyllä ruotsin kielellä pitää saada varusmiespalvelus suorittaa, mutta se olisi saatu hoidettua hyvin yhdistämällä Dragsvik ja Upinniemen varuskunta, Soini sanoi.

Hänen mielestään Kontiorannan varuskunnan lakkauttaminen on väärin historiallisestakin näkökulmasta.

– Kun ajattelee Pohjois-Karjalaa ja niitä kaikkia taisteluita, niin onhan tämä karmea päätös eikä sitä mitenkään voi hyväksyä. Suomen puolustuskyvyn alasajo tässä on menossa. Tällä menolla Natoa varten tätä valmistellaan.

Soinin mukaan perussuomalaiset aikovat taistella puolustusvoimien puolesta.

– Nyt meillä on Suomen paras puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö. Taistelemme tämän asian puolesta, ei vain 39 kansanedustajaa, vaikka se paljon onkin, pysty asiaa yksin päättämään.

(MTV3)

Katso perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin haastattelu: (Huomenta Suomi 10.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.