Mainos

Soinilla puheenjohtajien pienin kampanjabudjetti

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat käyttävät hyvin erilaisia summia rahaa kampanjoihinsa. Siinä missä Alexander Stubb ja Antti Rinne käyttävät rahaa kumpikin 50 000 euroa, Timo Soini tyytyy reiluun kymppitonniin.

Kokoomuksen puheenjohtajan Alexander Stubbin oma kampanjabudjetti on 50 000 euroa. Hänen vaalikonevastauksensa mukaan ainoa rahalähde on puolue tai sen piiri- ja paikallisjärjestö.

Samasta vaalipiiristä eli Uudeltamaalta eduskuntaan pyrkivä SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne käyttää saman verran rahaa, mutta saa puolueen lisäksi rahoitusta muun muassa sekä yrityksiltä että ammattiyhdistysliikkeeltä. Rinne kertoo saavansa tukea myös elinkeinoelämän etujärjestö(i)ltä ja yksityishenkilöiltä sekä seminaarituottoja.

Juha Sipilä liikkeellä omilla rahoilla

Puheenjohtajista kolmanneksi suurin budjetti on keskustan Juha Sipilällä, 39500 euroa. Muista puheenjohtajista poiketen hän kuitenkin kertoo turvautuvansa vain omiin säästöihin. Sipilä on ehdolla Oulun vaalipiirissä.

Haglundin budjetti ei vielä selvillä

Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen kertoo vaalibudjetikseen 23 000 euroa ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki 25 000 euroa. 

Vihreiden Ville Niinistö vastaa käyttävänsä 15000-20000 euroa.

Sekä Räsänen että Niinistö kertovat rahoittavansa kampanjaansa rahankeräyksellä omien säästöjen lisäksi.

Arhinmäki puolestaan ei järjestä rahankeräystä, mutta saa lahjoituksia muuten yksityishenkilöiltä. Lisäksi hän saa rahaa omasta pussistaan, puolueelta ja ay-tahoilta sekä tuote- tai taidemyynnistä.

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund sen sijaan ei vielä viime perjantaina osannut arvioida kampanjabudjettinsa suuruutta. Hän kuitenkin kertoo saavansa vaalirahaa puolueen lisäksi yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä, puolueen lähipiirin säätiöiltä tai yhdistyksiltä ja tukiyhdistykseltään sekämuilta yhdistyksiltä tai säätiöiltä. Haglundin vaalikampanjaa rahoitetaan myös seminaarituotoilla.

Soinilla puheenjohtajista pienin budjetti

Perussuomalaisten Timo Soinin budjetti on vaatimattomin, 11  500 euroa. Hänen tärkein vaalirahan lähteensä on oma puolue sekä sen paikallisosasto. Omaa rahaa Soini kertoo sijoittavansa kampanjaan 1500 euroa. Soini pyrkii eduskuntaan Uudeltamaalta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.