Soini vastaa naisille: Katkerien panettelua

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoo, etteivät puheet naisten huonosta asemasta puolueessa pidä paikkaansa.

- Se on täyttä valetta. Sellaista kuvaa levittävät ihmiset, jotka eivät muun muassa ole päässeet ehdokkaaksi ja ovat katkeroituneet siitä. Lisäksi mukana on niitä, jotka eivät ole pärjänneet perussuomalaisessa puolueessa, Soini kommentoi MTV3:n uutisille.

Soini pitää MTV3:n uutisten haastattelemien naisten kritiikkiä omituisena ja tarkoitushakuisena.

- Pitää demokratiassa ymmärtää, että jos piiri ei aseta ehdokkaaksi, niin kenen vika se sitten on. Kun ei pärjää, syytellään muita. Tämä kaikki johtuu siitä, että perussuomalaisten kannatus on niin korkealla. Milloin lyödään uskonnolla, milloin lyödään tällaisilla väitteillä.

Soini kuitenkin myöntää, että piiritason toimintaa hän ei ole pystynyt valvomaan tarkasti.

- En minä näissä kaikissa 16 piirissä ole voinut olla. Minulle on kuitenkin kerrottu, että ehdokasasettelu on suurelta osin mennyt yksimielisesti. Ne henkilöt, jotka eivät ole ehdolle päässeet, nakkelevat niskojaan ja ovat eronneet puolueesta.

- Naisilla on erittäin merkittävä rooli puolueessa, Soini vakuuttaa.

Myös Perussuomalaiset Naiset ry:n puheenjohtaja Marja-Leena Leppänen pitää lausuntoja julkisuushakuisena panetteluna ennen vaaleja. Naisjärjestön hallitus ei hänen mukaansa ole havainnut minkäänlaisia ongelmia naisten asemassa puolueessa.

Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaista kolmannes on naisia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat