Mainos

Soini: Vanhasen erottava välittömästi

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Timo Soini vaatii pääministeri Matti Vanhasta (kesk.) eroamaan välittömästi. Soini sanoo Iltalehden haastattelussa, että viimeinen naula Vanhasen arkkuun oli Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) varojen jaosta syntynyt sotku.

- Vanhasen tili on täynnä. Pääministeri pitää vaihtaa välittömästi, Soini sanoo lehdessä.

Perussuomalaisten johtajan mukaan kyse ei ole nyt siitä, tuleeko Vanhaselle rikostuomio vai ei. Soini katsoo, että pääministerin uskottavuus ja toimintakyky ovat joka tapauksessa menneet täysin.

Keskusrikospoliisi selvittää parhaillaan, onko Vanhasta syytä epäillä rikoksesta RAY:n rahojen jaossa. Vanhanen on ollut pääministerinä päättämässä RAY:n tuesta Nuorisosäätiölle, vaikka on itse samaan aikaan saanut säätiöltä vaalitukea.

Soinin mukaan Vanhasen olisi pitänyt jäävätä itsensä tällaisessa tilanteessa, sillä kyseessä on ennen kaikkea moraalinen asia. Hän myös ihmettelee, miksi kokoomus katsoo vain sivusta päähallituskumppaninsa "pahaa kriisiä".

Vanhanen on itse selittänyt kohua sillä, että vaalituki ei tee ministeriä automaattisesti jääviksi käsittelemään rahatukia. Pääministeri sanoi myös tarkastaneensa oikeuskanslerilta vuonna 2004, onko hän jäävi käsittelemään esimerkiksi RAY:n Nuorisosäätiölle myöntämää tukea.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.