Mainos

Soini välikysymyksestä: "Suomen pitää sanoa, että me emme maksa"

Eduskunnassa keskustellaan tänään hallituksen eurolinjasta. Perussuomalaiset jätti välikysymyksen euron kriisistä ja tulevan EU-huippukokouksen asialistasta.

Puolueen puheenjohtaja Timo Soini totesi Huomenta Suomen haastattelussa, että hallituksen EU-politiikka on täysin epäonnistunut.

– Suomen pitää nyt sanoa, että me emme maksa. Mitä muut maat voivat meille tehdä, potkia ulos EU:sta? Eivät ne ole pystyneet potkimaan ulos edes Kreikkaa, joka on tyrinyt kaiken, Soini sanoi.

Soini ei luota Euroopan unionin komission puheenjohtajan José Manuel Barroson kykyyn hallita kriisiä. Soinin mukaan Barrosolle "ei pidä antaa edes kebab-kioskia johdettavaksi". Hänen mielestään Espanjan pankit pitäisi nyt pääomittaa Espanjan, Ranskan, Saksan ja Iso-Britannian toimesta.

– Meillä ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. On aivan sama, mitä kautta sinun ja minun rahat lähtevät, jos ne lähtevät. Sinä maksat joka tapauksessa.

Soini sanoi, että on mielenkiintoista nähdä, minkä kannan eurovakuuksiin vasemmisto, kristillisdemokraatit, sosiaalidemokraatit ja keskusta ottavat eduskunnan kokouksessa.

– Ainoastaan kolme puoluetta on pysynyt järjestelmällisesti kannassaan tässä asiassa, perussuomalaiset maksamatta jättämisen ja kokoomus ja vihreät maksamisen puolella.

(MTV3)

Katso Timo Soinin studiohaastattelu (Huomenta Suomi 13.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.