Mainos

Soini vaatii kehitysapua remonttiin

Varsinais-Suomen perussuomalaisten kevätkokouksessa puhuneen Soinin mukaan korruptoituneiden ja omaa kansaansa sortavien hallitusten avustaminen tulee lopettaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vaatii Suomen kehitysapuun täydellistä remonttia. Soinin mukaan valtiojohtoisuuden sijasta Suomi voisi keskittää apunsa esimerkiksi Punaisen ristin katastrofirahastolle ja eri kirkkokuntien ulkomaanavuille.

- Korruptoituneiden ja omaa kansaansa sortavien hallitusten avustaminen tulee lopettaa kokonaan, Soini totesi Varsinais-Suomen perussuomalaisten kevätkokouksessa.

Soinin mukaan euromääräinen kehitysapu on noussut hurjaa vauhtia ja puheet Suomen kehitysavun häpeällisestä tasosta ovat tietoista harhaanjohtamista.

Soinin mielestä Suomen kehitysapupolitiikasta on tullut "punavihreä puuhamaa" ja poliittisen korrektiuden suojissa lymyävä asia, josta ei saa sanoa mitään kriittistä.

- Tosiasia kuitenkin on, että monet kohdemaat eivät ole kehittyneet parempaan suuntaan, vaikka apua on virrannut kymmeniä vuosia, korruptio on paha ongelma ja että suuri osa varoista menee kaiken toiminnan byrokraattiseen pyörittämiseen, matkoihin ja kokouksiin.

Soinin mielestä kansalaisjärjestöt voisivat edelleen toimia kuten parhaaksi näkevät, mutta veronmaksajien rahoilla toimiva valtiovetoinen kehitysapu vaatii täysremontin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.