Mainos

Soini Väätäis-kohusta: Molemmat pitävät itseään puheenjohtajina

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää puolueen Helsingin-piirin johdon tulehtunutta tilannetta valitettavana. Hänen mukaansa Helsingin-piirissä käyty kähinä ei kuitenkaan kaada puolueen kuntavaalinostetta.

Helsingin-piirin johtajuustilanne on tällä hetkellä puolueellekin epäselvä.

Juha Väätäinen erotettiin perussuomalaisten Helsingin piirihallituksen puheenjohtajan paikalta elokuussa, ja uudeksi puheenjohtajaksi äänestettiin Arto Välikangas.

Väätäisen mukaan hänen erottamisensa tehtiin kuitenkin laittomassa kokouksessa.

Soinin mukaan tilanne tullaan selvittämään.

– Molemmilla on käsitys, että he ovat puheenjohtajia. Se nyt katsotaan yhdessä, mikä on tilanne. Puoluehallitus lähtee hyvin vastahakoisesti piirien asioihin puuttumaan. Mutta tätä on muodossa tai toisessa käsiteltävä.

Soini toivoo tilanteessa Salomonin tuomiota.

– Tämän koko episodin pitäisi päättyä siihen, että osapuolet paiskaavat kättä puolen sivun kuvassa Hesarissa ja toteavat, että nyt tehdään töitä.

"Ei tämä vaali yhteen Helsingin-piiriin kaadu"

Keskinäinen kähinä on erityisen valitettavaa nyt, kun gallupit enteilevät perussuomalaisille reipasta voittoa kuntavaaleissa.

Soini ei kuitenkaan usko, että kunnallisvaalimenestys kaatuu Helsingin-piiriin.

– Luulen, että tähän löytyy ratkaisu. Onko se sitten hyvä kaikkien kannalta – ei varmaankaan. Ei tämä vaali yhteen Helsingin-piiriin kaadu. Toivon, että he miettisivät, kun ovat nähneet mikä puolueen kova nousu on ja mikä on ympäri Suomea meidän kenttäväen työtahti, ja voitto on tulossa… nyt se voitto täytyisi koittaa kestää.

Perussuomalaisilta on jälleen kyselty, kestääkö puolue kuntavaaleissa mahdollisesti saavutettavan kasvun. Soinin mukaan asia ei ole ongelma.

– Sama parku oli viime vaalien alla, jolloin nousimme yhdestä prosentista viiteen. Silloin jopa edellytettiin oikeusministerin taholta, että meidän porukkaa pitää kouluttaa. Nyt on oltu 440 valtuutetun puolue neljä vuotta, eikä ole yhtään sen enempää kähinöitä tullut kuin muissakaan puolueissa.

Katso perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin haastattelu: (Huomenta Suomi 5.9.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.