Mainos

Soini tarjoutuu presidenttiehdokkaaksi

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on valmis asettumaan puolueensa presidenttiehdokkaaksi.

Soini puhui lauantaina Saarijärvellä puoluehallituksen kokouksessa ja kertoi samalla olevansa halukas asettumaan puolueensa presidenttiehdokkaaksi ja myös jatkamaan puolueen puheenjohtajana. Hänen mukaansa perussuomalaiset on itsenäinen puolue, eikä se voi kuvitella asettuvansa jonkin vanhan puolueen ehdokkaan taakse.

-Perussuomalaisten tehtävä on myös presidentinvaaleissa olla selkeä Suomen kansallista etua ja tavallista ihmistä puolustava sekä itsenäisyyttä korostava vaihtoehto, Soini sanoi. Puoluetta tarvitaan suomalaisen politiikan ravistelijana ja toisinajattelijana, Soini määritteli.

Soini kytki presidenttiehdokkuuden ja puheenjohtajan tehtävän yhteen. Hänen mukaansa on luontevaa, että perussuomalaisten puheenjohtajan tulee olla myös presidenttiehdokas.

-Joukkoja johdetaan edestä ja vastuuta ottamalla. Puheenjohtajakisa on avoin presidenttiehdokkaan esivaali. Tähän kilpaan voivat kaikki puolueen jäsenet vapaasti ilmoittautua, Soini kehotti. Hän toivoi, että puolueen johtopaikoista syntyisi kilpailua, sillä ensi kesän puoluekokouksessa valittavalla puoluejohdolla mennään vuoden 2007 eduskuntavaaleihin.

Puoluekokous pidetään Kokkolassa 18.-19. kesäkuuta. Soini on johtanut perussuomalaisia vuodesta 1997. Hänet valittiin eduskuntaan ensimmäistä kertaa viime eduskuntavaaleissa Uudenmaan vaalipiiristä.

MTV3-STT

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.