Mainos

Soini syyttää Stubbia sote-uudistuksen jarrutuksesta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini syyttää pääministeri Alexander Stubbia (kok) sote-uudistuksen jarruttamisesta. Julkisuuteen on noussut muun muassa kokoomuksen halu vahvistaa yksityisten palveluntarjoajien roolia.

Viime maaliskuussa hallitus- ja oppositiopuolueiden puheenjohtajat pääsivät sopuun siitä, miten sosiaali- ja terveyspalvelu- eli sote-uudistus tehdään. Sen jälkeen alkoi kaikkien puolueiden yhteinen työryhmätyö.

- Se ryhmä on toiminut hyvin ja tehnyt työtä. Mutta sen työtä on jatkuvasti ronkittu sivusta, jopa pääministeriä myöten ja tämähän ei voi olla vaikuttamatta, Soini sanoo MTV:n uutisille.

- Tässä on ihan turha lähteä syyttelemään ketään. Ei kokoomusta, ei perussuomalaisia, ei demareita, keskustaa tai ketään muutakaan. Tämä on tällaista tyypillistä poliittista peliä, josta en oikein itse pidä. Tää on niin suuri muutos meidän sosiaali- ja terveyspalveluihin. Se pitää viedä kunnolla maaliin, Stubb kommentoi.

Soinin mukaan puheenjohtajien sopima sote-päätös romuttuu, jos sote-uudistusta ei saada maaliin tällä vaalikaudella.

Pääministeri Stubb, lupaatteko, että sote on eduskunnassa tämän kuun aikana?

- Tavoitteena on se, että sote saadaan maaliin tän hallituskauden aikana.

Myös Stubbilta kritiikkiä jatkovalmistelusta

MTV uutiset julkaisi eilen kuntapäättäjille tehdyn kyselyn, jonka mukaan 90 prosenttia kunnanjohtajista ei usko soten valmistumiseen tällä vaalikaudella.

Stubbin mukaan on selvää, mistä kritiikki johtuu.

- Puheenjohtajat teki (keväällä) minun mielestäni selkeän mallin, jossa meillä on viisi sote-aluetta. Nyt kuitenkin jatkovalmisteluissa ollaan viety sitä siihen suuntaan, että syntyisi erilaisia kuntayhtymiä, kuntahimmeleitä, jotka ei pidä tätä järjestelmää niin selkeänä kuin sen pitäisi olla.

Hallituskumppani SDP on asiassa eri linjoilla

- En ole samaa mieltä. Kaikkien puolueiden edustajat kesällä yksimielisesti tekivät esityksen, joka on ollut nyt lausunnoilla. Tämä on outoa jälkitulkintaa, että kaikkien puolueiden edustajat olisivat tulkinneet kesällä väärin tuota puolueiden puheenjohtajien maaliskuista sopimusta. Kyllä tämä on ihan sen linjauksen mukainen, sanoo SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman.

Myös oppositiopuolue keskustassa odotetaan sote-uudistuksen maaliin viemistä.

- Vähän omituistahan se on, jos on niin opposition kuin hallituksenkin yhteiset linjaukset takana ja sitten ei pystytä etenemään, niin kyllä se jumi on ilmeisesti hallituksen päässä, sanoo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen (kesk).

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.