Mainos

Soini stressitesteistä: Kupletin juoni pankkiunioni ja yhteisvastuu

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää pankkien stressitestejä välietappina kohti pankkiunionia.
Soini kysyy, kannaattako näihinkään testeihin luottaa, koska edellisen testin läpäisseet pankit menivät nurin parin kuukauden päästä.

– Sen takia tämä tehtiin, että saadaan tämä näyttämään siltä, että nyt oltiin kovia ja pankit ovat terveitä. Pankit pääomitetaan ja sen jälkeen voidaan mennä yhteisvastuuseen. Koko kupletin ydin on yhteisvastuun lisääminen ja pankkiunioni, Soini sanoo MTV Uutisten haastattelussa. 

Soini uskoo, että ongelmapankeille löytyy tarvittavat 25 miljardia euroa pääomaa.

– Kyllä siitä suurin osa varmasti löytyy. Eurooppaan on luotu Euroopan keskuspankin kautta roskapankkijärjestelmä, jotta nämä pankit voivat ostaa erilaisia bondeja ja Euroopan keskuspankki rahoittaa tätä ja antaa lähes nollakorolla sitä. Pankit vetää sitten välistä siivun. Ei tämä mitenkään tervettä toimintaa ole. 

– Meillä on tässä niin isot kasvot ja arvot kyseessä, että eurolle ei saa tapahtua mitään. Sitten tehdään kaikki mahdollinen, että pankit ja järjestelmät pelastetaan. 

Soinin mielestä EU:ta pusketaan nyt kohti liittovaltiota. 

- EKP ja EU puskee eteenpäin liittovaltiotarakennetta ja tämä pankkiunioni on osa sitä turpeaa isoa suunnitelmaa. Se tässä harmittaa, että tämän kriisin varjolla viedään enemmän talouspoliittista itsenäisyyttä ja se markkinoidaan tälläiseen kaapuun, että tällä luodaan vakautta ja pelastetaan. Kyllä pelastetetaan, pankkeja pelastetaan ja tarvittaessa sinun rahoillasi, Soini summaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja