Soini sosiaalisesta mediasta: Presidentti ei voi olla sirkushahmo

MTV3:n Presidenttitentissä yksi kysymys käsitteli sosiaalista mediaa. Maikkarin vaalikoneessa kaikki ehdokkaat perussuomalaisten Timo Soinia lukuun ottamatta olivat sanoneet, että presidentin pitää olla tavoitettavissa sosiaalisessa mediassa.

Soini sai tilaisuuden selittää, miksi oli todennut näin. Hän korosti, että käyttää sosiaalista mediaa kirjoittamalla muun muassa blogia.

– Tarkoitin vastauksellani sitä, että presidentti ei ole mikään sirkushahmo, joka näplää koko ajan. Presidentin ei tarvitse olla 24/7 kommentoimassa kenenkin mielivaltaisia kysymyksiä, Soini paukautti.

Soini lisäsi, että presidentti pääsee aina halutessaan julkisuuteen, oli hän sosiaalisessa mediassa tai ei.

Vihreiden Pekka Haavisto totesi, että tässä kampanjassa kansalaiset haluavat tietää ehdokkaista sosiaalisen median kautta.

– On tärkeää, että presidentti käyttää sitä. Toisenlaiset ihmiset voivat lähestyä kysymyksillään.

Keskustan Paavo Väyrysen mukaan, jos presidentille voi lähettää kirjeen, niin miksei hän voisi olla tavoitettavissa myös sosiaalisen median kautta.

– Median kehitys on ollut myönteistä. Meillä on laajempi, monipuolisempi media. Yleinen tasapuolisuus on toteutunut hyvin.

Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäen mielestä presidentin ei pidä olla yhteiskuntansa jarru, mielensä pahoittaja, joka ei ota uusia välineitä käyttöön.

– Sosiaalinen media on tämän päivän työväentalo, mutta se ei tarkoita sitä, että siellä pitäisi päivystää 24/7.

Soini oli samaa mieltä SDP:n Paavo Lipposen kanssa siitä, että sosiaalinen media luo myös odotusarvon siitä, että kysyjille aina vastataan.

– Ei voida olettaa, että presidentin saa kiinni aina. Pettymys on valtava, kun presidenttiä ei saakaan kiinni.

Vieläkö oma äänestyslippu odottaa varmaa numeroa? Käy MTV3:nvaalikoneessa

Muista myös tulosilta MTV3-kanavalla ja Maikkarin netissä 22.1.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat