Mainos

Soini säilyttäisi lautamiehet

Oikeusministeri Tuija Brax on ehdottanut lautamiesjärjestelmän karsimista. Timo Soinin mukaan oikeudenkäyntejä ei kuitenkaan voi jättää virkatuomareiden varaan.

Oikeudenkäyntien lautamiehiä puolustava Timo Soini (ps.) vetoaa omiin kokemuksiinsa. Soini istui runsaat puoli vuotta lautamiehenä Espoon käräjäoikeudessa vuonna 1988 ja sanoo oppineensa tuona aikana enemmän suomalaisesta oikeudenkäynnistä kuin neljän vuoden aikana eduskunnan lakivaliokunnan jäsenenä.

- Pelkkä harmaa teoria ei riitä. Kaikissa asioissa tarvitaan käytännön kokemusta ja kosketusta tosielämään, perussuomalaisten puheenjohtaja sanoi sunnuntaina Espoossa.

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) on ehdottanut, että lautamiehiä käytettäisiin enää vain merkittävissä rikosjutuissa. Näin säästyvät rahat Brax käyttäisi siihen, ettei tuomareita irtisanottaisi ja voitaisiin ruuhkaisimpiin oikeuksiin palkata lisääkin.

Soinin mielestä oikeudenkäyntejä ei kuitenkaan saisi jättää virkatuomareiden varaan, vaan siellä pitää olla myös "kansan ääntä ja oikeustajua".

- Lautamiehet tuovat usein monipuolisella elämänkokemuksellaan lisäarvoa asioiden käsittelyyn. On varmasti myös niin, että elämänkokemusta omaavat lautamiehet voivat olla tukena etenkin nuorille tuomareille, joilla ei ole vielä runsaasti kokemusta, Soini sanoi.

Braxin mukaan luonteva ajankohta lautamiehistä luopumiseen voisi olla seuraavat kunnallisvaalit, sillä heidät nimetään aina vaalien jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.