Mainos

Soini: Ryvettyneen hallituksen erottava

Europarlamentaarikko Timo Soini (ps.) on sitä mieltä, että Matti Vanhasen (kesk.) hallituksen olisi erottava vaalirahaskandaalin vuoksi.

- Kyllähän tämä aikamoista porsastelua on ollut ja nyt tämän luistelun ja huonomuistisuuden olisi jo loputtava. Koko hallitus pitäisi laittaa vaihtoon, totesi Soini Radio Novan haastattelussa.

Soini surkuttelee sitä, että vaalirahakohussa ovat ryvettyneet myös sellaiset puolueet, jotka eivät ole sotkeutuneet vaalitukihämäryyksiin.

- Esimerkiksi Ilta-Sanomat on kirjoittanut, että vaalirahakohusta ovat kärsineet eniten perussuomalaiset, vaikka meillä ei ole ollut ensimmäistäkään asiaa tikunnokassa, Soini puuskahtaa.

Soini muistuttaa, että jokaisesta puolueesta löytyy kansanedustajia, jotka ovat täyttäneet vaalirahailmoituksensa täysin oikein ja rehellisesti. Kuitenkin myös he joutuvat kärsimään skandaalin syventyessä.

- Moni kansalainen katsoo, että koko hommahan on likaista peliä ja että kaikki poliitikot ovat osallistuneet tähän samaan soppaan. Aivan varmasti kohu on herättänyt ajatuksia, että enää ei kannata edes äänestää, Soini pahoittelee.

"Kohu näkyy seuraavissa vaaleissa"

Soini ei kannata ajatusta siitä, että puolueiden ja ehdokkaiden vaalirahoitus lopetettaisiin kokonaan. Hän kuitenkin korostaa, että pienempikin rahasumma riittää kampanjointiin.

- Mitä parempi on ehdokkaan viesti, sitä vähemmän sitä tarvitsee mainostaa rahalla. Silloin mainostetaan yksinkertaisesti asialla.

Soini kuvailee nyt vellovia vaalirahaskandaaleja "masentaviksi", koska ne ovat syöneet kansan luottamuksen yhteisten asioiden hoitoon. Hän uskoo, että kohu tulee väistämättä näkymään seuraavien eduskuntavaalien tuloksissa.

- Silloin kansalaiset etsivät puhtaita poikia ja tyttöjä. Heitä löytyy jokaisesta puolueesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.