Mainos

Soini: Portugali kaatuu kuukaudessa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ennusti Huomenta Suomen puheenjohtajatentissä, että Portugalin talous kaatuu EU-maiden pelastettavaksi kuukaudessa.

- Nyt väitetään, ettei Portugali hae apua. Ensi kuussa maalle lankeaa miljardilainat maksettavaksi, vaikka rahaa maalla ei ole. Sieltä se avunpyyntö sitten tulee.

Soinin mielestä kansalaisia on sumutettu, kun päättäjät ovat julkisuudessa puhuneet EU:n tulevan pysyvän talousvakausvälineen sekä nykyisen väliaikaisen vakausvälineen olevan yhteisvaluutan pysyvyyden kannalta elintärkeitä.

- Kyseessä on pankkikriisi mikä on verhottu euron pelastusoperaatioksi. Ranskan ja Saksan pankkien riskinotot maksaa nyt suomalainen veronmaksaja. Ei sellainen käy.

Soini on iloinen, että Suomi pisti kampoihin takausvastuiden kasvattamisen suhteen. Samalla Soini toisaalta väitti etteivät vastuuministerit ole kertoneet kansalaisille totuutta siitä, minkä kokoiseen takausvastuusummaan Suomi on sitoutumassa.

Toimittaja Mari Sarolahti huomauttikin Soinille, että pääministeri Mari Kiviniemi on kertonut takausvastuiden olevan aiemmin arvioitua suuremmat.

Soinin mielestä kriisimaat tulisi laittaa velkasaneeraukseen sen sijaan, että niitä tuetaan suoraan kaikkien EU-maiden rahoilla.

Jos perussuomalaiset pääsevät vaalien jälkeen muodostamaan hallitusta, muodostuu Suomen takausvastuista ratkaiseva kysymys.

- En voi äänestää lainatakuiden puolesta, en ennen enkä jälkeen vaalien. Jää nähtäväksi onko tämä kysymys, joka estää hallituksessa olon.

Populistille tyypillisellä tavalla Soini vertaa huolettomasti EU:n vakausvälineen miljardivastuita yksittäisiin julkisrahoitteisiin kohteisiin kotimaassa.

- Meillä ei löydy kahta miljoonaa reumasairaalaan, mutta (vakausvälineeseen) löytyisi miljardikaupalla.

"Halusimme ärsyttää"

Muista kuin talousaiheista Soini antoi tuttuja linjauksia.

- Maahanmuuttopolitiikassa pitää suosia työperäistä maahanmuuttoa ja estää turvapaikkakeinottelu ja sosiaalitukien väärinkäyttö.

Soinin mielestä myös pakkoruotsista voisi luopua. Huomion on kuitenkin vienyt "persujen" vaaliohjelman taidelinjaukset.

Perussuomalaiset esittävät vaaliohjelmassaan, että taiteen tulisi tukea kansallista identiteettiä ja postmodernit kokeilut tulisi jättää yksityisen sektorin rahoitettavaksi.

- Linjauksellamme postmodernin taiteen tukematta jättämisessä oli kyse ärsyttämisestä meidän puoleltamme. Tarkoitus oli saada rääkäisy aikaan, ja se saatiin.

Soini on tyytyväinen aiheuttamaansa huomioon.

- Perussuomalaisten vaaliohjelmastahan on puhuttu enemmän, kuin vanhojen puolueiden vaaliohjelmista yhteensä.

(MTV3)

Katso perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin haastattelu: (Huomenta Suomi 25.3.2011)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.