Mainos

Soini: Perussuomalaisissa sekalaista sakkia – "Ilman seurauksia ei voi sanoa mitä tahansa kenestä tahansa"

Perussuomalaisten kuntavaali-ehdokkaan pitää käyttäytyä hyvin ja hänen tulee sitoutua puolueen arvoihin, sanoo puheenjohtaja Timo Soini. Hän myöntää, että tästä huolimatta joukossa on sekalaista sakkia.

– Sanomme, että tule semmoisena kuin olet, joten he tulevat ja ovat joskus sitten vähän erilaisia persoonia, Soini sanoo.

– Ylilyöntejä on tullut ja tulee ja minä en niistä pidä. Puolueen iso kuva on hyvä, mutta näistä tulee ihan turhaa kitkaa. Niistä ei kuitenkaan sen kummemmin perussuomalaiset kuin muutkaan pääse täysin eroon. Me saamme enemmän huomiota, mutta ei se mikään selitys ole.

Soinin mielestä Suomessa voi arvostella mitä vain ja ketä vain, mutta sen voi tehdä sanoilla, jotka eivät loukkaa ihmisiä tai heidän pyhiä arvojaan.

– Jos loukkaa, pitää pyytää anteeksi. En pidä veikistelystä näiden asioiden kanssa. Sananvapaus on tärkeää, mutta se ei ole sitä, että saa sanoa mitä tahansa kenestä tahansa koska tahansa vailla mitään seurauksia.

Soini kuitenkin pitää kiinni siitä, että perussuomalaisissa puheenjohtaja ei puutu yksittäisten ihmisten ehdokkuuksiin. Ne päätetään piireissä.

– Tietysti jos puolue joutuu jonkun erottamaan, hän ei ehdokkaaksi tule, esimerkiksi Sademies.

Ohjeita ei oteta ulkoa 

Varavaltuutettu Olli Sademies erotettiin puolueen jäsenyydestä ja Helsingin valtuustosta vuonna 2015 rasistisen kirjoittelun vuoksi. 

Soinin mukaan tuomion saaneet jäsenet joutuvat antamaan puoluehallitukselle selvityksen ja se joko huomauttaa, varoittaa tai erottaa.

Puolue päättää ohi rasismin vastaisen julistuksenkin.

– Jos on lainsäädäntö, asia on selvä. Jos on joku julistus, siinä voi olla mukana, mutta emme ota ohjeita muilta puolueilta tai ulkoa. Olemme niin demokraattinen puolue, että teemme itse jopa omat virheemme.

Soinin mielestä politiikassa ei ole hyvä nousta liian nopeasti. Perussuomalaisilla on tästä muita puolueita enemmän ikäviä kokemuksia, hän sanoo.

– Ihmiset näkivät, että perussuomalaisten listalta pääsee läpi, viime vaaleissa meillä oli niin hirveä imu. Valmiiseen pöytään on helppo istua. Työt eivät ole maistuneet, mutta edut maistuu. 

2:41

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.