Mainos

Soini: Perussuomalaiset ei valmistautumassa oppositioon

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan hallitustunnustelija Jyrki Kataisen (kok.) tehtävä on nyt pohtia, mitä euroalueen vakausjärjestelyjä koskevalle kiistalle on tehtävissä, jotta maahan saataisiin enemmistöhallitus.

Soini selvensi tiedotustilaisuudessa iltapäivällä perussuomalaisten torjuvaa kantaa Portugali-pakettiin ja muihin järjestelyihin. Perussuomalaiset ilmoitti kokoomuksen puheenjohtaja Kataiselle, ettei se voi hyvällä omallatunnolla tukea kyseisiä toimia, koska puolue ei usko niiden kestävyyteen ja oikeudenmukaisuuteen.

– Suomeksi se tarkoittaa, että emme tue emmekä äänestä näiden ratkaisujen puolesta.

Soini ei myöskään enää halunnut spekuloida sillä, voisiko perussuomalaiset istua järjestelyt hyväksyvässä hallituksessa, jos se saisi luvan äänestää niitä vastaan.

Soinin mukaan nyt on myös kaksi viikkoa aikaa selvittää, löytyykö Suomesta ilman perussuomalaisia riittävää tukea Portugali-paketin laatimiselle, ennen kuin valtiovarainministerien on määrä päättää asiasta kokouksessaan.

Soini pitää myös mahdollisena, että EU:n suunnalta voi vielä tulla jonkinlainen ratkaisu pattitilanteeseen, vaikka sitten niin, että Portugali-paketti kootaan ilman Suomea.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.