Mainos

Soini jyrkkänä: Pelon ei saa antaa voittaa – tämä on koko Euroopan ongelma

Ulkoministeri Timo Soini tuomitse jyrkästi Brysselin aamupäiväiset iskut. Hänen mukaansa ne olivat hirvittävä rikos ihmisyyttä ja demokratiaa vastaan.

– Mutta haluan kuitenkin sanoa sen, että vaikka tilanne on kamala, pelon ei saa antaa voittaa, terroristien ei pidä antaa voittaa.

Soini kommentoi Brysselin tapahtumia MTV Uutisille heti tuoreeltaan. Ulkoministeriössä koottiin välittömästi organisaatio pystyyn selvittämään tilannetta.

– Nyt tehdään voimakkaasti työtä sen eteen, että saadaan selvitettyä, mitä suomalaisille kuuluu. Ihan kaikkia emme ole vielä tavoittaneet.

Soinin mukaan viimeisimmät iskut osoittavat, että terroristeilla on yli valtioiden ulottuvaa verkostoa ja organisaatiota.

– Tämä on rajoja ylittävä ongelma ja koko Euroopan ongelma ja on hyvin todennäköistä, että se tulee jatkossa ehkä koskemaan myös muitakin maita. On eurooppalainen haaste kitkeä terrorismi ja vain lisäämällä viranomaisyhteistyötä ja tiedusteluyhteistyötä nämä voidaan voittaa.

Soini korostaa, että hänellä on yksi perusviesti, josta hän haluaa pitää kiinni.

– Pelon ei saa antaa voittaa. Huolissaan voi olla, mutta ei koskaan peloissaan.

– Terroristien tavoite on se, että Eurooppa käpertyisi ja pelko voittaisi ja kontrolli lisääntyisi. Meidän pitää uskoa demokratiaan, ihmisoikeuksiin ja vapauksiin ja ne ovat juuri niitä, joita terroristit haluavat nitistää. Sille tielle ei pidä lähteä, mutta heidän elämänsä pitää tehdä niin vaikeaksi kuin mahdollista, ja saada nämä roistot ja terroristi kiinni.


0:34

0:59

9:37

Oletko paikalla - kerro meille!

MTV Uutiset haluaa kuulla tarinasi. Voit myös laittaa meille kuvia ja videoita, jopa suoraa lähetystä tapahtumapaikalta.

*Sähköpostilla tiedot ja kuvat osoitteeseen kuvat@mtv.fi tai uutiset@mtv.fi

*Voit ottaa yhteyttä myös Facebookissa ja Twitterissä @MTVUutiset

*Voit soittaa numeroon 010 300 5454 

*Uutisvinkit saa toimitukseen myös sovelluksen kautta: http://www.mtv.fi/uutiset/uutisvinkkiLisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja