Mainos

Soini paheksuu komissaaripeliä: "Käydään vaalit ensin"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kummastelee suomalaista keskustelua EU-vaalien kärkiehdokkaista ja komissaarin paikoista jo puoli vuotta ennen vaaleja.

– Tämä on kyllä hyvin erikoista. Karhua ei ole kaadettu, saati nyljetty ja jo nyt nahkaa myydään, Soini sanoo MTV Uutisille.

Soini vaatii, että EU-vaalien tuloksen pitää näkyä, kun Suomi valitsee komissaariehdokkaansa. Hallitusneuvotteluissa sovittiin, että seuraava komissaarin paikka kuuluu kokoomukselle.

– Ei mikään ole kirkossa kuulutettu. Käydään nyt nämä vaalit ensin. Tässä rupeaa olemaan aikaa kovaa hötkyilyä puoli vuotta ennen vaaleja. Tuppaa käymään niin, että reki menee varsan edelle. 

Ehdokkuus uudessa harkinnassa

Soini harkitsee omaa eurovaaliehdokkuuttaan uudelleen. Perussuomalaisten nokkamies kiistää, että harkinnan takana olisi komissaari Olli Rehnin (kesk) EU-vaaliehdokkuus.

– Tällä hetkellä se päätös on voimassa, jonka puoluekokouksessa sanoin ja teen uuden harkinnan, jossa katson puolueen edun, oman henkilökohtaisen tilanteeni ja vaaliasetelman. Sitä myöten se ratkaisu syntyy, eikä se tule epäselvästi aikanaan esitettyä, mihin johtopäätökseen olen tullut.

Rehn tavoittelee keskustaliberaalien Alde-ryhmän kärkiehdokkuutta. Toissapäivänä Rehn vahvisti, että hän asettuu ehdolle keskustan listoilta joka tapauksesa kävi Alde-suunnitelman kanssa miten tahansa.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) ei näe Rehnin ehdokkuudessa ongelmaa kokoomuksen kannalta.

– Pikemmin päinvastoin. Kaikki henkilöt, jotka kannattavat integraation syventämistä ja suhtautuvat EU-yhteistyöhön positiivisesti ja pyrkivät vaikuttamaan tähän kehitykseen Euroopassa, se on vain positiivista. 

Kataisen mukaan Suomesta löytyy tarvittaessa tukea myös Rehnin pyrkimyksille EU:n huipputehtäviin. 

– Katsotaan alkuun vaalitulos ja sen jälkeen eurooppalaiset puolueet neuvottelevat minkälaisia paikkoja kullekin poliittisille ryhmälle tulee. Jos näyttää, että suomalainen voisi saada jonkin ison tehtävän, tottakai siinä aina autetaan, Katainen lupaa. 

Kataisen mukaan kokoomus päättää komissaariehdokkaansa vasta vaalien jälkeen.

– Se on vasta sen ajan murhe. Tässä ei ole mitään sen ihmeempää ongelmaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.