Mainos

Soini: Pääministeri kaatuu

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini uskoo, että pääministeri Matti Vanhanen putoaa virastaan. Ensi keskiviikkona luvassa on hallituksen tiedonanto vaalirahasotkusta, mutta MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Soini on sitä mieltä, että tämä ei riitä.

- Nyt on selvitelty ja tähän hallitus pyrkii, että he saavat eduskunnassa luottamuslauseen itseltään ja sen jälkeen kaikki olisi hyvin, mutta ei se näin yksinkertaista ole. Mun mielestä pallo nyt liikkeellä ja uskon, että pääministeri kaatuu. Ajan kysymys, että koska.

Soinin mukaan poliittinen järjestelmä ja uskottavuus vaatii, että pääministerillä on aito luottamus. Soini uskoo, että hallitus tukee Vanhasta taktisista syistä.

Poliitikkojen muistamattomuuteen vetoaminen vaalirahakohussa, on Soinin mielestä järkyttävää.

- Olisi kamalaa, jos demokratia olisi dementikkojen käsissä. Kyllähän ne muistaa, ei siitä voi olla kyse.

Soinin mielestä vaalirahakohu uhkaa romahduttaa koko suomalaisen demokratian. Soini on huolestunut yhteiskunnan tilasta vaalirahakohun aiheuttaman huomion takia. Hän toivoo, että maahan saataisi toimintakykyinen hallitus, joka vaalirahakohussa kieriskelemisen sijasta keskittyisi työpaikoista, yrittämisestä ja verotuksesta.

- Jos ihmiset vetää sen johtopäätöksen, että "mä en osallistu tohon, mä en äänestä!", niin silloin on tehty todellinen karhunpalvelus. Nämä eduskuntapaikat jaetaan, oli äänestysprosentti mikä tahansa.

Uudet vaalit toisivat Soinin Suomeen

Pelkästään pääministerin ero ei Soinin mielestä ole riittävä muutos. Uudet eduskuntavaalit olisivat Soinin mielestä realistinen vaihtoehto tässä tilanteessa.

- Ei tämä soppa selviä, jos keulamies vaihtuu, mutta sama kulttuuri jatkuu, samat pelisäännöt jatkuu, niin mikä siinä muuttuu? Tämä sotku jatkuu puolitoista vuotta vaaleihin asti.

Mikäli uudet vaalit järjestetään Soini on valmis palaamaan Suomeen europarlamentista ja osallistumaan uusiin vaaleihin.

- Jos tulee uudet vaalit, niin minä olen ehdolla. Puolueen puheenjohtaja on etulinjassa.

Katso europarlamentaarikko Timo Soinin haastattelu (Huomenta Suomi 25.9.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.