Mainos

Soini: Hallituksella valta – vastuuta ei jaeta

Oppositiopuolueet jättävät päätökset menojen leikkauksista ja veronkorotuksista hallitukselle, eivätkä halua sitoutua yksittäisiin esityksiin. 

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoi hallituksen ja opposition neuvottelun jälkeen, että hallitus tekee päätöksensä kevään kehysriihessään ja budjettineuvotteluissa. Opposition tehtävänä on sitten esittää omat vaihtoehtonsa.

- Ei voi olla niin, että hallituksella on valta ja mahti ja sitten vastuu jaetaan. Ei sitä jaeta, Soini sanoi.

Neuvottelun anniksi jäi yhteinen näkemys siitä, että velkaantuminen pitää saada taittumaan.

Keskustaa neuvottelussa edustanut varapuheenjohtaja Annika Saarikko moitti pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) näkökulmaa neuvottelussa liian kapeaksi. Saarikon mielestä valtiontalouden ongelma on isompi kuin kolmen miljardin euron sopeutustarve.

- Me emme kuitanneet yhtään hallituksen menoleikkauslistan sisältöä. Pidän hyvänä, ettei pääministeri tuota edes keskustelussa edellyttänyt.

Kataisen mukaan kaikki olivat yhtä mieltä, että velkaperintö on syntynyt pitemmän ajan kuluessa. Saarikolta kysyttiin, halusiko pääministeri sysätä osan vastuuta takavuosien keskustavetoisille hallituksille.

- Velka on syntynyt pitkän aikavälin kuluessa, mutta tosiasia on, että hallitus on epäonnistunut omissa talouspoliittisissa tavoitteissaan. Se lienee yksi syy, miksi meidät kutsuttiin neuvotteluun. Tuo velkamäärä on kasvanut tällä hallituskaudella, Saarikko vastasi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.