Mainos

Soini: Oli orpo olo, kun paavin istuin oli tyhjä

Katolista uskoa tunnustava perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on tyytyväinen uuden paavin valintaan.

Hän kertoo seuranneensa tiistaina alkanutta valintaprosessia koko ajan toisella silmällä joko tabletin tai kännykän avulla.

– Loppujen lopuksi (paavin valintaan tarvittava) kahden kolmasosan enemmistö tuli aika nopeasti. Ja olen tyytyväisillä mielin. Varmaan nukun hyvin sitten, kun kotiin pääsen, Soini sanoi myöhään keskiviikkoiltana MTV3 Uutisille.

Kardinaaleista koostuva konklaavi valitsi eilisiltana argentiinalaisen Jorge Mario Bergoglion katolisen kirkon uudeksi johtajaksi. Franciscus I -nimen valinnut Bergoglio on ensimmäinen paavi Latinalaisesta Amerikasta.

– Sitä, että paavi tulee Euroopan ulkopuolelta, on osattu jo jonkin aikaa odottaa ja myös toivoa. Se on hyvä ratkaisu. Valtaosa kardinaaleista on eurooppalaisia, mutta asuinpaikalla ei ollut ratkaisevaa merkitystä ja se on hyvä, Soini toteaa.

– Meillä (katolilaisilla) on tapana luottaa siihen, että Pyhä Henki on näissä asioissa mukana. Lisäksi Franciscus-nimi viittaa nöyryyteen ja yksinkertaiseen elämäntapaan eli hän on varmasti kirkon linjan ja mielen mukainen mies. Olen hyvillä mielin. Kun istuin oli tyhjä, oli vähän orpo olo.

Soini toivoo, että uusi paavi korostaisi ennen kaikkea "kirkon oppia, evankeliumia ja hyvää sanomaa". Hänen mukaansa yhteiskunnasta tulevia ulkoisia asioita voi toki uudistaa, mutta kirkon opin tulisi pysyä muuttumattomana.

– Kirkko toimii omista lähtökohdistaan käsin eikä voi olla julkisen mielipiteen tai painostuksen riepoteltavana. Mitä tulee oppiin elämän pyhyydestä ja pappeudesta, niin ne ovat minulle selviä asioita – ne ovat sakramentteja eikä niistä ole tinkimistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.